自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

女團XiX透過參與TVB歌唱比賽《聲夢傳奇2》彈出,由梁善知(Crystal)、繆昀希(Charlotte)、鄧曉殷(Kiele)、莊殷玥(Vici)及楊秉頤(Caitlin)組成,並喺伯樂郭偉亮(Eric Kwok)經理人及形象總監葉佩雯帶領下喺樂壇發展。不過, Eric Kwok太太葉佩雯曾喺社交平台無開名批評某藝人零尊重,XiX各成員即成為「嫌疑人」;日前,XiX出席多個活動均以四人姿態現身,並傳出Vici將會退出團體,Eric Kwok當時僅交代Vici將有一段日子唔會參與活動。昨日(4日)Eric Kwok舉行記者會澄清Vici係被踢走,而唔係自己離開。

對於Vici退團一事,Eric Kwok表示大約喺3星期前已與其家人達成共識,XiX即時由5個人變4個人,澄清Vici係被踢走:「今日最主要係澄清XiX有一個成員會被踢走,唔係自己離開,呢樣要澄清返。」續解釋踢走Vici嘅原因,坦言由於XiX成員僅14歲至16歲,需要家長去配合,而自己第一次做經理人係真係落手做,5個藝人加埋每個成員兩位家長成10幾個人,家長們會因為好緊張自己個細路而好想參與,變咗干預及互相無咗信任同尊重,與太太用咗好多時間及心機與Vici家人磨合,但仍磨合唔到,坦言未試過受咁多氣,直言自己為咗XiX犧牲咗好多,包括唔做十周年作品展及新歌:「我都痛苦咗好耐,軟硬都試過,令我覺得呢個世界有啲人真係無辦法相處,既然咁辛苦不如分開啦,我覺得佢無咗我會開心啲,正如我無咗佢都開心好多。」

有關Vici合約問題,Eric Kwok表示交由唱片公司及TVB處理,亦指宜家好似落咗六七八個月雨忽然晴天嘅感覺,覺得有運行。XiX成員表示尊重Eric Kwok決定,其中一名成員Kiele將於8月底到美國升學,但暑假同聖誕就會返香港繼續XiX嘅工作,Eric Kwok透露將公開招募1至2位新成員,指如果有興趣嘅話,家長可以隨時DM聯絡佢。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好憎佢and 佢家人,對方氣焰應該大到不得了!否則說話唔會去到咁盡!

大宅

有相片都認唔出係邊個黎

男爵府

Vici呢個女仔無禮貌,又驕傲, 成日覺得自己好靚.....呢行無運行.

侯爵府

環保接龍勳章

ERIC 未湊過仔/女, 唔知好多怪獸父母

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知對方會唔會開記招?

珍珠宮

ERIC KWOK忍無可忍了

Love and Kindness are never wasted.

象牙宮

回覆樓主:

唔知發生咩事,呢個係最高最肥,又最醜果個 搞到踢走應該好大件事

子爵府

回覆樓主:

背後應該炒得好大獲下,可能家長講左好多難聽既說話比eric kwok

大宅

講到咁白都應該忍得好辛苦

子爵府

未出道就踢人?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

無話可說 發表於 24-8-5 13:25
唔知發生咩事,呢個係最高最肥,又最醜果個 搞到踢走應該好大件事
...

佢初初個樣好唔掂,似x 氏,後來執過瘦左大個左對比之前算靚左好多,我覺得Eric Kwok 簽佢哋係捉蟲,太意氣用事。

講真個個都唔靚,但幾真性情幾可愛幾乖女應該好認真練習唱跳幾好睇,我有立過下星夢 Junior同2,佢哋一出場係帶動到歡樂俾觀眾, 不過暫時唔睇好,咁我都唔想佢哋衰,希望好似cookie咁女大18變,殺出條血路。

緣份的天空    發表於 24-8-6 17:25

子爵府

相由心生,呢個小妹妹生得靚唔靚唔緊要,但佢嗰樣係好岩巉,眼神亦無禮!

公爵府

其實好想知道內情!

6變5,5變4,其實都可以解散

男爵府

SOHOT 發表於 24-8-5 13:47
相由心生,呢個小妹妹生得靚唔靚唔緊要,但佢嗰樣係好岩巉,眼神亦無禮!
...
最搞笑係呢個自覺100分的 Vici 莊殷玥 批評 Gigi 炎明熹 的唱功
https://www.youtube.com/watch?v=lFvAiyuzogI

水晶宮

娛樂圈如果開晒名講明踢走一個人, 咁即係無彎轉, 好少有case 做到咁絕, 而eric kwok 做到咁絕一定有好多委屈, vici 算係富家女, 家人由細當佢寶當然想所有資源focus 晒響佢度, 工作環境如果家人參與太多就喧賓奪主了

而在佢地比賽時已經覺等vici 好想好想站在spotlight 下, 所以往往會over 晒, 物極必反咪無觀眾緣囉

子爵府

xyz_yy 發表於 24-8-5 13:09
女團XiX透過參與TVB歌唱比賽《聲夢傳奇2》彈出,由梁善知(Crystal)、繆昀希(Charlotte)、鄧曉殷(Kie ...

https://youtu.be/NI2RiNi7OGo?si=8jXm8maQqvt4Qc8J

全家都咁經典!
全部都造假,又搶粉絲!

侯爵府

cy101 發表於 24-8-5 13:14
真係好憎佢and 佢家人,對方氣焰應該大到不得了!否則說話唔會去到咁盡!
...

怪獸家長?賣女家長?

子爵府

回覆樓主:

首要嘅觀緣都冇,其他嘢都唔使多講

伯爵府

應該激到好嬲,好少何咁不留情面地說踢走

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊