自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

梁思浩日前於網上頻道節目《娛樂好好玩》談及巴黎奧運,對於外界曾質疑TVB多次獨家訪問運動員引熱議,梁思浩還原獨家真相。

梁思浩解釋TVB並非取得獨家採訪權:「奧運之前,無論TVB、ViuTV、HOY TV 抑或港台,均可以申請比錢買嗰個位,(獨家採訪位?) 唔係只得一個位,大概幾多錢呢?不多過廿萬,係唔多架,我問埋架啦,係低過廿萬,可以係最貼近所有選手嘅訪問區進行訪問,人人都可以申請。」 梁思浩續說任何電視台均可課金「買位」,但唯獨TVB作出明智抉擇:「點解其他電視台無畀錢,其實係前後次序問題。」

梁思浩指真正的原因是政府未公布購得奧運播映權前,TVB已決定買採訪位,梁思浩指:「其他電視台諗緊我地(指政府)買唔買奧運播映權呢?如果唔買的話,但又畀左廿萬攞個位,到頭來咪得個桔囉。」梁思浩稱:「當時TVB嘅總經理下決定,唔緊要啦,不如買咗個位先啦,所以唔係其他台買唔到,係其他台唔肯買,係TVB總經理自己決定買嘅。」

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做左TVB 代言人?
呢個8婆擦鞋都幾擦得下喎

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

經歷過容天后嘅“教訓”仍然唔識死!

LOVE074    發表於 24-8-9 17:28

珊瑚宮

回覆樓主:

一早有youtuber講可以買位, 係其他台唔係肯俾錢啫。
又唔係枱底交易, 無問題呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大聲公 發表於 24-8-9 09:21
梁思浩日前於網上頻道節目《娛樂好好玩》談及巴黎奧運,對於外界曾質疑TVB多次獨家訪問運動員引熱議,梁思 ...

做乜呢期係咁擦鞋

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

原來係咁,唔怪之得啦,以為TVB 咁有江湖地位添,都係既,有錢既20萬最多豪比佢,冇乜錢嘅就真係要諗過度過。

男爵府

比錢買個前d既位,同運動員做到獨家訪問,作為觀眾既我覺得好好wo,亦令我成個奧運主要都係睇TVB。
呢件整容怪幾時消失啊?日日講是非講八卦,點解娛樂圈仲有人肯同佢做朋友?

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

佢講個原因出黎,都唔係咩刷鞋啫

珍珠宮

伍家謙都有寫關於呢個「靚位」
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

廿萬包晒咁多場? 咁咪好抵?! 好過乜台夾硬比個電話江接, 咁核突
放下自在

大宅

點解佢好似乜都知既

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

kikiboy 發表於 24-8-9 09:55
伍家謙都有寫關於呢個「靚位」

佢點講呢?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 24-8-9 10:11
廿萬包晒咁多場? 咁咪好抵?! 好過乜台夾硬比個電話江接, 咁核突

係囉,獨家訪問,鍾意點問都得,20萬對一間電視台嚟講真係小數目。

珍珠宮

traeh 發表於 24-8-9 10:17
佢點講呢?

都係講要比錢買,可以睇返佢Facebook 29/7 嘅post
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

回覆樓主:

佢係無線高層,咩都關佢事。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

tvb今天好明智, 收視最好係佢, 亦好多廣告商係tvb落廣告, well done

男爵府

yuyueng 發表於 24-8-9 09:41
原來係咁,唔怪之得啦,以為TVB 咁有江湖地位添,都係既,有錢既20萬最多豪比佢,冇乜錢嘅就真係要諗過度過 ...

江湖地位係要用錢維持的

大宅

selinako^^ 發表於 24-8-9 09:30
做左TVB 代言人?
呢個8婆擦鞋都幾擦得下喎

佢又知既

侯爵府

tvb做得好喎,夠明智果斷

珍珠宮

回覆樓主:

唔使20萬真係好抵,做到咁多獨家訪問,出黎效果又好,抵tvb係最高收視啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊