自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

最近應采兒在抖音上發佈了一條影片,片中陳小春因11歲仔Jasper需要離家參加為期12天的夏令營而不捨落淚

子爵府

ma1983 發表於 24-8-18 11:44
最近應采兒在抖音上發佈了一條影片,片中陳小春因11歲仔Jasper需要離家參加為期12天的夏令營而不捨落淚:sur ...

對佢成家都完全冇興趣~

kekka    發表於 24-8-19 17:19

大宅

牛年勳章

阿仔幾開心

水晶宮

最近應采兒在抖音上發佈了一條影片,片中陳小春因11歲仔Jasper需要離家參加為期12天的夏令營而不捨落淚:sur ...

下次呀仔再去

佢就會想呀仔去足一個月架喇

象牙宮

於1980年小六畢業後入讀新亞中學,完成中一年級(1981年)後離校。之後轉讀博允英文中學,也沒有應考香港中學會考。
14歲時因性騷擾未成年少女被判性侵罪名成立,留有案底及守行為因家裡貧窮而在10歲時提議賣掉弟弟
同年父親回廣州居住,工地任職幫工,繼而轉任鋪地板工人、五金舖員工、大排檔茶水服務員以及茶樓廚房點心學徒。
餐廳任職傳菜員,理髮店「藍坊」任職理髮員; 街舞愛好者。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 24-8-18 12:22
於1980年小六畢業後入讀新亞中學,完成中一年級(1981年)後離校。之後轉讀博允英文中學,也沒有應考香港 ...

人真係講命水,佢比鄭伊健仲好運,鄭伊健都叫有樣。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有無咁誇呀!又唔係去幾年讀書

珍珠宮

減齡達人勳章

KTKTKT5 發表於 24-8-18 12:29

有樣已經係非常好運呀!
無論男女,天生靚,由細到大已經好多著數。

子爵府

陳小春幾真性情

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

333s 發表於 24-8-18 12:22
於1980年小六畢業後入讀新亞中學,完成中一年級(1981年)後離校。之後轉讀博允英文中學,也沒有應考香港 ...

娛樂圈唔止一得一個罪犯、監躉,仲有..
古天樂
1990年11月,20歲的古天樂曾和朋友,參與一宗海港城廁所的搶劫案件,因此被判入獄服刑22個月,他在書中自述:「當時的我20歲,年輕有大好的未來,卻每天只知道出去玩,身邊圍繞一群不務正業的朋友,沒多久就惹禍上身。當時的我為了講義氣願意承擔一切,換來的卻是因為搶劫一位女子,而成為他人眼中聞之色變的強盜犯。」

古天樂當年還拜託兄弟照顧女友,結果坐牢期間女友就被兄弟給把走,後來他完全控制不住自己的情緒,開始在牢裡面打架,打一次就增加一個月的刑期,結果多坐了半年多,刑期由一年多加到兩年整。幸好這時有一個70多歲的修女,教古天樂怎樣做人,終於讓他清楚了人始終要長大,不可以永遠躲在自己的軀殼內,原地踏步

子爵府

我覺得陳係有料,後生時唔係幾識欣賞,但老咗去了內地發展,佢有幾個綜藝我都有睇,尤其音中、無論表演及唱歌都掂過伊健,綜藝對外人亦EQ算高!

伯爵府

2024年龍年勳章

陳絕對係聽老婆話會發達的代言人,應人品唔評論,不過佢持家及教細路有一手

公爵府

hashtag影視迷勳章

廢柴孖條 發表於 24-8-18 13:13
我覺得陳係有料,後生時唔係幾識欣賞,但老咗去了內地發展,佢有幾個綜藝我都有睇,尤其音中、無論表演及 ...

陳小春唱歌跳舞一定好過讀歌嘅鄭e健啦!

珍珠宮

畀面勳章

咁誇張,第日去留學點算?

伯爵府

mongng 發表於 24-8-18 13:25
陳絕對係聽老婆話會發達的代言人,應人品唔評論,不過佢持家及教細路有一手
...

佢兩個做咗爸爸媽媽之後絕對一個好樣嘅人版
好多明星都有唔光彩嘅往事就好似四大成成咁呀!佢嗰次澳洲嗰件事都搞到沸沸揚揚啦!好彩佢嗰個經理人幫佢將件事冚住壓咗下來,
而家佢都係一個好爸爸好老公呀!

珍珠宮

個仔幾醒目

侯爵府

根本就呃like佢哋啲藝人成日出門做嘢㗎啦!根本成日都同家人分隔,個仔出門12日要流馬尿,假得可憐

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

1773 發表於 24-8-18 13:35
陳小春唱歌跳舞一定好過讀歌嘅鄭e健啦!

E麵真係得個樣

子爵府

michelin888 發表於 24-8-18 13:53
根本就呃like佢哋啲藝人成日出門做嘢㗎啦!根本成日都同家人分隔,個仔出門12日要流馬尿,假得可 ...
話晒係演員, 當然係演技

伯爵府

靚靚C9 發表於 24-8-18 12:45
有無咁誇呀!又唔係去幾年讀書

真係有家長係咁,我小朋友三年班第一年去學校過夜活動,兩日一夜真係有家長夜晚自己喊,因為第一次小朋友夜晚唔喺身邊。知道有家長喊嗰刻我都有懷疑自己係咪冷血

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊