自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我尋日去買Oral B io 10, 電動牙刷, WhatsApp客服有乜嘢優惠?喺邊度有得賣?佢9秒九覆我。

我買咗之後,發覺個刷頭冇顏色圈,唔知點樣分四個人嘅刷頭,我再WhatsApp佢問,尋日到而家都冇覆我。

於是我上國內淘寶Oral B嘅客服,我講到明我喺香港買,冇幫襯佢哋,問客服唔知點樣分別刷頭。

佢哋好有禮貌, 10秒鐘之內覆我,完全冇因為我冇幫襯佢哋而忽略我嘅問題,教我唔同嘅刷頭有唔同嘅記認,勁有禮貌,服務好好。

香港嘅服務業真係好差

如果我唔係趕住用,我會淘寶(不過由於外國貨,大陸嘅價錢同香港差唔多)

我冇諗過俾咗$3700嘅價錢,買電動牙刷,會有呢啲服務。

大宅

牛年勳章

同一款既刷頭冇圈點分 ?

水晶宮

mars125 發表於 24-8-20 10:59
同一款既刷頭冇圈點分 ?

原來每支牙刷頭嘅正面,係有唔同嘅符號,例如圓形,三角形,菱形,月亮,彩虹形狀等等

大宅

牛年勳章

wcandtt 發表於 24-8-20 11:03
原來每支牙刷頭嘅正面,係有唔同嘅符號,例如圓形,三角形,菱形,月亮,彩虹形狀等等
...

原來係咁,長知識

水晶宮

mars125 發表於 24-8-20 11:06
原來係咁,長知識

我都係大鄉里,係大陸嘅客服話俾我知我先知道

牙刷嘅下方,有唔同嘅圖案
attach1/tmp/phpLyNnod

大宅

wcandtt 發表於 24-8-20 10:48
我尋日去買Oral B io 10, 電動牙刷, WhatsApp客服有乜嘢優惠?喺邊度有得賣?佢9秒九覆我。

我買咗之後, ...

產品維修都好好,識過Rimowa ,Braun ,小米,全部唔係國内買,都可以攞去整

水晶宮

Yasmid00 發表於 24-8-20 11:28
產品維修都好好,識過Rimowa ,Braun ,小米,全部唔係國内買,都可以攞去整
...

咁好嘅!我真係大鄉里!!!

大宅

幫襯完就唔覆,其實只係簡單一句,幾千蚊野一啲售後服務都無

男爵府

我買咗之後, ...

非常同意!話說上周日陪屋企老人家買手機,CXX的職員服務態度奇差,老人家問多兩句個手機用法,就非常不耐煩,好趕客 ... ...

Hi, there are 2 happy bbs in our happy family. Let's become good friends!!! :-P :-) :-P :-P

水晶宮

EmilyMami 發表於 24-8-20 11:55
非常同意!話說上周日陪屋企老人家買手機,CXX的職員服務態度奇差,老人家問多兩句個手機用法,就非常不耐 ...

我尋日去百老匯買,那位男嘅服務員就幾好服務,不過佢都唔知道個牙刷頭係有唔同嘅圖形嚟比客人分別,呢一樣我都體諒,成間鋪咁多產品,冇可能逐一都清楚,呢一樣我理解。

但係Oral B HK 嘅服務態度,就真係奇差

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jrforsure 發表於 24-8-20 11:31
幫襯完就唔覆,其實只係簡單一句,幾千蚊野一啲售後服務都無

係囉
總有離別的時候

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章

wcandtt 發表於 24-8-20 12:06
我尋日去百老匯買,那位男嘅服務員就幾好服務,不過佢都唔知道個牙刷頭係有唔同嘅圖形嚟比客人分別,呢一 ...

百老匯服務真係好好,上次買電視,職員又講解又開幾部機俾我地睇有咩分別,好熱情

侯爵府

我買咗之後, ...

不如講下香港仲有咩行業係未死?要夾硬講尚未下滑的就係租金和人工,比各地高出N倍。

子爵府

回覆樓主:

標題誇張!每個行業都有衰人,不滿意就去投訴啦 !

男爵府

Myluckybaby 發表於 24-8-20 12:59
不如講下香港仲有咩行業係未死?要夾硬講尚未下滑的就係租金和人工,比各地高出N倍。

...

作為消費者唔會因為你租貴人工貴而就此俾多幾倍錢,根本香港而家好多野係貴到不合理,同類型產品香港價錢係澳門嘅3-4倍,但香港人工租金成本肯定無澳門嘅3-4倍

男爵府

我買咗之後, ...

香港服務業員工有債主心態,自我認為人工低又辛苦,當客人係債仔爭佢錢咁嘅態度

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

Fatima_melanie 發表於 24-8-20 13:09
香港服務業員工有債主心態,自我認為人工低又辛苦,當客人係債仔爭佢錢咁嘅態度
...

覺得佢哋有仇富心態

珍珠宮

玩具勳章

Fatima_melanie 發表於 24-8-20 13:09
...

同意,將道氣發洩晒係客度。仲有個d食深既代購,成日發癲,明明貨遲又無通知,問佢一句又開post鬧人追,賣野唔標價又想人睇相就買,開post話問價十次無幫襯唔覆喎。我去小紅書搵小姐姐代購,價目均真,又有禮貌,遲寄貨又會通知,得個知字我話唔緊要,佢又寄個小禮物話唔好意思

子爵府

我買咗之後, ...

香港係無客服架!所以我都盡量淘寶,買完隔成年仲可以隨時問真人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊