自由講場

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我有

蝦子麵---細個試過食完蝦子麵後腸胃炎,3日不停痾嘔,自此之後聞到蝦子麵陣味,就想嘔...

好立克---小時候,朝早我婆會放杯好立克同早餐在枱面畀我食,一次見到枱底有隻爆肚死老鼠,個肚就似好立克顏色,自此之後見到好立克都會聯想爆肚死老鼠

您有無童年陰影而導致唔食某樣野?
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有 白果 ~ 細個係阿嫲屋企幫手剝殼, 剝左唔知幾多斤, 聞到隻手陣味聞到想嘔

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我怕咗波羅、不過過咗幾十年終於可以食番

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

鯇魚, 食得太多

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔飲忌廉(一罐罐嗰D),細個有次飲完坐小巴嘔

瑪瑙宮

面包

珍珠宮

蟶子,細個嗰陣試過食物中毒,現在都唔敢食。

男爵府

我返幼稚園時, 飲咗盒維他奶 嘔, 之後勁唔中意飲奶了

侯爵府

wong2323 發表於 24-8-23 14:54
我有

蝦子麵---細個試過食完蝦子麵後腸胃炎,3日不停痾嘔,自此之後聞到蝦子麵陣味,就想嘔...

榴槤

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

TMC3012 發表於 24-8-23 15:03
有 白果 ~ 細個係阿嫲屋企幫手剝殼, 剝左唔知幾多斤, 聞到隻手陣味聞到想嘔
...
會剝到手指痛
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

鬼爪螺
其實細個食過冇事
有次食完敏感大發作 成塊面到心口都出風癩同成身慶,大過左先知呢d情況會死人
到而家都唔會食有殼的螺同鬼爪螺(雖然大過左冇咩機會食到)

公爵府

2024年龍年勳章

好似冇
唔食純粹覺得嗰樣生物好醜

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

豬腦,我媽煲豬腦湯逼我飲,我掉左舊豬腦落街

珍珠宮

魚片粥 - 細個病緊但要表演,媽咪煮咗魚片粥放入保溫壺做晚餐,陣味太難頂就嘔到七彩,自始冇辦法食或聞魚片粥

子爵府

回覆樓主:

欖角,以前俾人逼食

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我細個睇住爺爺劏雞,係隻雞條頸劏一刀放血,隻雞死前眼定定望住我,我覺得好驚,之後廿幾年唔食雞,到十幾年前先開始食返,但唔可以見到個碟上有雞頭,一見到成碟唔會食,仲會周身唔安樂

伯爵府

燕窩~細時阿媽逼,食完即嘔吐⋯
大個無機會食過⋯

子爵府

回覆 wong2323 的帖子

鯇魚

男爵府

魚生
細個阿爸老闆請食自助餐,果時未食過魚生夾左舊食,唔知係唔新鮮定個口感真係咁,食落去舊魚生係粉嘅,口感勁核突,之後都唔敢食魚生…

子爵府

免治牛肉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊