自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

要做嘅項目有啲雜 唔知我應該要搵乜嘢師傅?

包括
1.兩個洗手間洗手櫃近地面嘅光管要換(自己試過普通人真係唔識換 支光管係好入好入)
2.一個洗手間企缸嘅玻璃門比較污糟同埋好舊,想成個拆咗佢 轉浴簾先
3.一個洗手間嘅花灑支架斷咗一個螺絲又係自己試過做唔到應該要成個換新
4.客廳冷氣機之前轉冷氣機嘅時候,因為大小唔同搞到埲牆好多痕跡同埋有個窿 要填返油好
5.廁所木門近地面位有啲老化啲木甩咗少少出嚟想修補好
6.廚房有幾盞燈要換 (廚房其實相對容易搞,不過還要搵開人自己就懶做)
7.正常翻新油牆

麻煩大家俾啲意見,謝謝

侯爵府

搵出租物業附近的裝修公司報價整!

不會逐項搵師傅吧?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

KoneyB 發表於 24-8-28 08:57

包括

1) 搵間五金舖, 問下有冇師傅介紹.
2) 搵間地產放租, 問下有冇師傅介紹.
3) 係五金舖門口, 見到有師傅買野, 直接問佢做唔做.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

包括

1) 搵間五金舖, 問下有冇師傅介紹.
2) 搵間地產放租, 問下有冇師傅介紹.
3) 係五金舖門口, 見到有師傅買野, 直接問佢做唔做.

子爵府

包括

問地產經紀或者管理處,可能已經有做開你屋苑呢啲維修師傅經常黎,可以好快報到價。

子爵府

Thanks all

侯爵府

回覆樓主:

1,3-7,我都係自己做,仲補埋嗰廁所洗手盤,我上小紅書學點整
2,其實可以自己拆,自己裝浴簾

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

如果你會經中介放租, 可以叫中介介紹, 通常佢地都會有D夾住做嘅家居水電泥水佬.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊