自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

駕駛巴士人有三急不准去廁所?本港網絡流傳相片,有乘客發文,指有城巴司機於駕駛中途站停車去廁所,但他認為司機不能去廁所,故拍下相片公審司機行為,「始終唔得(不能去廁所)都係唔得」。

該乘客公審行為反惹來網民紛紛鬧爆,「涼薄」、「而家啲人都幾癲㗎喎,去個廁所都唔得?」、「原來做巴士司機去廁所食飯都係罪,多得你呢啲西客先會有咗咁多投訴!」、「香港人畀多啲包容心好唔好,人有三急,係咪要逼到司機屙喺張凳先」。

面對網民圍攻,樓主刪去帖文,但網民已截圖繼續瘋傳批評。

乘客公審:司機可以去廁所的嗎?

從網上流傳截圖見到,該乘容發布多張巴士及巴士司機相片公審,留言「冇人嘅?呢個又唔係總站。原來司機去咗廁所,咪住,司機可以去廁所嘅咩?好似唔得go bo(㗎啵),雖然我都明白人有三急,係忍唔到嘅,但係始終唔得都係唔得」。

相片見到,涉事車輛為城巴20A,其中1張相司機位未有司機坐下,大門關上,未知是否有其他乘客。另1張相見到疑似涉事巴士司機回到車廂。

原文網址: 城巴車長中途去廁所 乘客不滿公審:不准去 網民1原因力撐司機 | 香港01 https://www.hk01.com/article/105 ... utm_medium=referral

大宅

回覆樓主:

唔畀去咁點解決,可能影響行車安全

別墅

急到左搖右擺,急起上嚟點忍,係安全地方停定去一去都唔得,咁人地下次唔比你去洗手間唔好嘈

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

陣間專心唔到咪仲大鑊!

象牙宮

回覆樓主:

安全停埋一邊咪得囉,點解唔比去廁所咗癲

珍珠宮

請司機安心搞掂返嚟安全駕駛好過啦。。

大宅

如果急到忍唔到,叫司機瀨左佢?如果肚痾點算?成車都臭喎

男爵府

回覆樓主:

可能肚痛。網民無人性

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

去下廁所都公審,神經

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

嘩。打份工就唔可以去廁所?!人有3急 忍得一時 忍唔倒成程車呀?!。

而家d人有冇咁mean呀?!

子爵府

hct300 發表於 24-8-29 12:05
駕駛巴士人有三急不准去廁所?本港網絡流傳相片,有乘客發文,指有城巴司機於駕駛中途站停車去廁所,但他 ...

瞓覺就話啫,廁所都唔比去,啲人系咪痴咗線!而家某啲人自以為是得好嚴重,以為自己系判官,咩都要理咩都唔准咩都不滿,唔該去睇下醫生啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

急都唔比痾? 好唔人道..

珍珠宮

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

司機應該係好急先咁做, 唔明有乜問題

男爵府

人有三急,點忍呀?泊埋一邊拿拿聲去完,專心揸車仲好啦。希望巴士公司維護返自己嘅員工,肚痛去廁所都要處分,好唔人道。

伯爵府

回覆樓主:

Obey the call of nature.

男爵府

hct300 發表於 24-8-29 12:05
駕駛巴士人有三急不准去廁所?本港網絡流傳相片,有乘客發文,指有城巴司機於駕駛中途站停車去廁所,但他 ...

黐線,佢老後會受番

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

真係第一次見

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

人黎架, 就算大小便可以忍, 有時肚起痛上黎, 都頂唔緊架!
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

生理需要, 咁都唔得?
似乎話唔得既人有問題多啲喎!

珍珠宮

忍到就唔會停車啦,肯定急到瀬,咁都好公審,痴線。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊