自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 11 小時前 |只看該作者

巴基斯坦青年在Instagram結識13歲女童後,多番邀女童到其家被拒,遂要脅會傷害女童家人,又稱見面只是聊天,女童最終應約,並被帶到巴漢家,巴漢請她喝酒及著她食大麻,她吸了一口便覺暈眩,期間遭被告強姦。巴漢早前經審訊被裁定強姦罪成,他今(20日)在高等法院接受判刑時,被揭他16歲初到港時已犯過4項非禮罪,法官斥他未有汲取教訓,又指女童至今仍恐懼男性,考慮被告案發時未無使用安全套等因素,判他入獄7年半。被告Mahmood Mubeen (馬哈茂德),23歲。他被控於2021年8月25日,強姦女事主X法官判刑時透露,被告於2015年來港,在16歲時干犯4項非禮罪。法官又引述事主的創傷報告,指事主過去半年沒有明顯的負面情緒,可如常生活,但仍恐懼男性,影響與男性的關係

法官續指,性侵兒童是非常嚴重的罪行。被告在案中邀請事主到家中,有計劃地讓她飲酒和吸食大麻。同時,被告沒有使用安全套,令事主有懷孕和染上性病的風險。法官續指, 被告來港不久便犯下非禮罪,被判感化,但未有汲取教訓,終判處他入獄7年半

案情指,被告多番邀約事主會面吸大麻,事主一直拒絕。直至案發日,被告威脅會傷害事主友人,又稱會面只是聊天,她才應約。被告帶事主到其住所後,著對方食大麻及飲酒,事主最初拒絕,其後吸食一口大麻後感到暈眩。被告開始親吻事主的臉和胸部,其後把她強姦

別墅

發表於 10 小時前 |只看該作者
回覆 detail 的帖子

最近嗰次又係巴基佬在長沙灣公園搞15歲女仔,最後判5年..希望家長要關心下女兒,香港現在什麼人也有,在妖獸都市生存,家長有責任教授一下社會危險技巧予兒女..

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

detail 發表於 24-9-21 00:20
巴基斯坦青年在Instagram結識13歲女童後,多番邀女童到其家被拒,遂要脅會傷害女童家人,又稱見面只是聊天 ...

賤格
放下自在

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

別墅

回覆 cattz288 的帖子

題外話;總感覺香港女性,英文固然好好,但國際視野不足。而且沒有和外籍人士果斷說不的膽量。
近年,多左南亞男性在交友網,公園向女童搭訕,的確,不能要求香港女童那麼快有危機意識,誰會想到昔日治安一流的地方會變成今天這樣...

各位媽媽,爸爸,工作固然忙,但抽下時間陪下女兒,關心下她,或許可以避免一段人生遺憾..

男爵府

判太輕,唉!
已經有前科都只7年,7年後出來不相信會改過
話時話,而家見外賣多左出出入入,每次(emoji)見到都怕怕

伯爵府

牛年勳章

慣犯,應該科學閹割

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

犯案累累, 遣返返去佢自己國家啦

伯爵府

detail 發表於 24-9-21 00:26

最近嗰次又係巴基佬在長沙灣公園搞15歲女仔,最後判5年..希望家長要關心下女兒,香港 ...

嘥氣啦,呢到好多家長都吾會教啲子女防範架,cosplay好玩,靚靚呀,做阿媽都想玩埋呀,比龍友影吓有乜所謂啫,靚靚嘛,講粗口有乜所謂啫,只係助語詞,有時心情差發洩吓,食煙啫,好彩我子來冇食,睇吓我個女著得幾靚,好多人都讚呀,睇吓我個仔女幾有天份表演,之後放晒ig fd開心share先,另外啲交友app,父母都玩埋一份嘅,好多嘢係物以類聚,宜家好多父母對人品好壞評審標準模糊化,識人吾諗咁多,以上所有嘢係令你門户大開迎賊入屋,所以點教子女去防範呢個社會嘅黑暗面呢。呢單只係冰山一角,好多香港已婚又麻甩佬同埋啲壞鬼後生,成日講食女,有幾多人覺得有問題呢。其實好多都同類似呢啲案件咁不時發生,只係好多賤精識得有技巧去侵犯,冇人發現,仲有呢到明明有好多會員,應該係家長吧,又有幾多人食花生係到只睇吾出聲。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

呢d假難民/ 難民後代,犯咗嚴重罪案,判佢坐監都浪費公帑,應該直接遞解佢出境,以作阻嚇!

公爵府

回覆樓主:

可唔可以掃佢走呀!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

發表於 9 小時前 |只看該作者
幾时掃走班假難民呀
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

發表於 9 小時前 |只看該作者
判得太輕,扣扣埋埋都差唔多出嚟啦

大宅

發表於 4 小時前 |只看該作者
有前科都只係判得7年

大宅

發表於 4 小時前 |只看該作者
被揭他16歲初到港時已犯過4項非禮罪

第一次犯案已經要遣返

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

發表於 3 小時前 |只看該作者

回覆樓主:

法官指,性侵兒童是非常嚴重的罪行,但只判7年半,好奇[非常嚴重]的定義是什麼。事發在2021年,事發至今已3年才定罪,香港法庭效率慢得驚人,如果事發至今賤人都在還押,即再坐不多於4年半,就又放出來害人!

子爵府

2018復活節勳章

detail 發表於 24-9-21 00:26

最近嗰次又係巴基佬在長沙灣公園搞15歲女仔,最後判5年..希望家長要關心下女兒,香港 ...

今次呢個有重犯機會都只係判七年
點解d 法官判得咁輕

子爵府

2018復活節勳章

jrforsure 發表於 24-9-21 07:20
被揭他16歲初到港時已犯過4項非禮罪

第一次犯案已經要遣返

講得岩
根本呢d 犯左案應該要遣返,先可以有阻嚇作用,先會安份守己留在港居住,否則對我地黎講係同計時炸彈無分別。。。

琥珀宮

detail 發表於 24-9-21 00:20
巴基斯坦青年在Instagram結識13歲女童後,多番邀女童到其家被拒,遂要脅會傷害女童家人,又稱見面只是聊天 ...

佢係香港居民?可以註銷香港居民身份嗎

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

nownowma 發表於 24-9-21 07:48
今次呢個有重犯機會都只係判七年
點解d 法官判得咁輕
...

判七年太輕啊 , 女仔未成年又係慣犯 ,最少十年以上 , 個官應係男人 , 希望律政師上訴

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊