自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

發表於 5 天前 |只看該作者

嗰把聲我認得
一路sell身體檢查
而家自稱健康院x姑娘
假冒醫務人員有冇罪點解咁鐘意呃呃騙騙
還你千世笑來世未必能遇到

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實真正公營健康院無可能打電話推銷健康檢查,即時可以收綫唔需要傾

男爵府

carolwong168 發表於 24-10-1 14:28
嗰把聲我認得
一路sell身體檢查
而家自稱健康院x姑娘

舉報佢
attach0/tmp/phpVy8lnm

珍珠宮

回覆樓主:

通常打電話嚟自稱X姑娘,我都會鬧佢,你叫自己姑娘就一定係護士啦咩?然後收佢線。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

wan_sosin 發表於 24-10-1 14:35
通常打電話嚟自稱X姑娘,我都會鬧佢,你叫自己姑娘就一定係護士啦咩?然後收佢線。
...
做得好
還你千世笑來世未必能遇到

大宅

要小心,騙子手法層出不窮

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

loveclementine 發表於 24-10-1 14:33
其實真正公營健康院無可能打電話推銷健康檢查,即時可以收綫唔需要傾
周姑娘定時定候,星期一至五,就打嚟叫我做婦科檢查,承惠$688,佢好嘢!次次都唔同電話號碼㗎!我已經認得佢把聲,我係周姑娘,你好。。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

yuyumon 發表於 24-10-1 15:33
周姑娘定時定候,星期一至五,就打嚟叫我做婦科檢查,承惠$688,佢好嘢!次次都唔同電話號碼㗎!我 ...

我又聽過

跟住我答
我都係姑娘

伯爵府

回覆樓主:

仲有,年過50大腸普查,我懷疑都俾醫療機構拎咗D資料去sell嘢

經過:我帶阿媽去街坊診所仔做政局資助大便篩查,醫生話如結果返嚟有嘢,可以介紹腸胃科醫生俾佢,但結果係正常唔洗做腸鏡。
但之後一段時間,阿媽因為大便有異常,政府醫院幫佢一年內做咗兩次腸鏡,結果正常,無須再照,但仍有定期政府覆診。
再之後,阿媽話成日有自稱姑娘打嚟,話佢好耐無做腸鏡,呢個係乜姑娘我阿媽唔識問,但好肯定唔會係政府醫院嗰邊,因為跟開我阿媽case嘅醫生我識嘅。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊