自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用4px,一直好好發貨快,但事原前日冇收到任何sms,開email收到話份件簽收咗,即揾客服回覆記錄係有人收咗,問係咪有屋企人幫攞,根本冇收到任何信息都唔知取貨號點攞? 客服話會查 。
今日再追客服話查緊幫催,但答唔到幾時知
有冇jm試過?啱啱又有嘢買都唔知落唔落單好。可能自提點畀錯人係唔啱,但唔明啲人知道攞錯做乜唔還返畀人,d野又未必自己啱用又唔係貴野

伯爵府

次次要對電話都畀錯?

男爵府

cupid0627 發表於 24-10-5 10:19
次次要對電話都畀錯?
就係唔明點解,而家已經又要用app都畀人攞咗

男爵府

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

4px係唔係等於菜鳥? 拎淘寶件真係好求其,就咁噏電話號碼就得,又唔使簽收又唔使掃code

男爵府

魚_魚 發表於 24-10-5 10:22
4px係唔係等於菜鳥? 拎淘寶件真係好求其,就咁噏電話號碼就得,又唔使簽收又唔使掃code ...

係呀,用咗好耐一直冇事。
睇返十二點半左右到自提點,唔夠兩點就畀人簽收咗 ,我都仲未收到sms通知。

水晶宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

買過程有無人知你電話no.,邊到攞貨?

以前攞貨講電話no.就ok ,平時我攞開,但早幾次淘寶自取,要落order個部手機先攞到貨(我家人手機),而家要打開淘寶按個製先攞到貨(店員按製)。

子爵府

winwint 發表於 24-10-5 10:17
用4px,一直好好發貨快,但事原前日冇收到任何sms,開email收到話份件簽收咗,即揾客服回覆記錄係有人收咗 ...

有時佢哋貨多擺喺門口 畀人順手牽羊攞咗都唔知, 搵唔到件都可能話有人冒簽攞咗, 佢哋唔使負責任!

男爵府

MRS.KAREN 發表於 24-10-5 10:40
買過程有無人知你電話no.,邊到攞貨?

以前攞貨講電話no.就ok ,平時我攞開,但早幾次淘寶自取,要落order ...

就係諗極唔明, 唯有諗比較大機會係店員忙中有錯畀咗人,因為睇返到貨同簽收時間好短個半鍾都冇。

男爵府

wingyaumama 發表於 24-10-5 10:49
有時佢哋貨多擺喺門口 畀人順手牽羊攞咗都唔知, 搵唔到件都可能話有人冒簽攞咗, 佢哋唔使負責任!
...

咁講又真係有可能,因為間舖頭喺街市入面成日擺好多貨出嚟, 中午時間又落貨時間,件貨3kg係d衫褲立雜野又細細地。

水晶宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

winwint 發表於 24-10-5 10:50
就係諗極唔明, 唯有諗比較大機會係店員忙中有錯畀咗人,因為睇返到貨同簽收時間好短個半鍾都冇。
...

如果咁樣佢攞左你件貨,然後再落去講自己電話no.,咁可以2件貨攞哂?
有無呢個機會?

男爵府

MRS.KAREN 發表於 24-10-5 10:55
如果咁樣佢攞左你件貨,然後再落去講自己電話no.,咁可以2件貨攞哂?
有無呢個機會?
...

都係估估下,總之拗爆頭。
最麻煩唔知佢查到幾時,有嘢買都唔敢用個A/C,諗緊揾朋友幫手定用第二個電話開另一個A/C。

珍珠宮

2024年龍年勳章

sms會唔會被攔截咗?
(唔知你用咩手機,我用國行紅米,次次去咗推廣嗰邊)

同埋依家要用app排隊個code拎

瑪瑙宮

回覆樓主:

試過,自提點,攞錯人地件貨,個職員比錯左,又趕時間冇留意,我地拎番落去,
有些職員,只望下個號碼,就比客,連嘟個qr code 都懶,所以人地拎左件貨,貪心既,唔拎番落去,都煩。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

回覆樓主:

要有取貨号又要對電話號碼咁都俾人攞左?好大問題,話吾定係內部問題,就算擺出邊俾人攞左,按正常程序都吾會對到件貨已取。

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

比人攞左就未touchwood未試過,比錯貨我就試過,件包裹面頭真係貼住我既資料,名同電話都岩,但入面係第二個人既,應該係貼錯左,我就拎返去鋪頭比職員。

男爵府

凌陵綾 發表於 24-10-5 11:56
sms會唔會被攔截咗?
(唔知你用咩手機,我用國行紅米,次次去咗推廣嗰邊)

應該唔會,收其他sms都正常, 同埋時間好短到貨取貨個半鐘唔夠,懷疑都未發sms。
都見過見係老人家幫人攞貨搞唔掂個app,叫佢噏個no.就畀貨。

男爵府

moonlight9198 發表於 24-10-5 12:22
試過,自提點,攞錯人地件貨,個職員比錯左,又趕時間冇留意,我地拎番落去,
有些職員,只望下個號碼,就 ...

最怕就係呢樣口同鼻拗, 貪心嘅人又唔肯拎返落嚟。

男爵府

anpanmenbaby 發表於 24-10-5 12:27
比人攞左就未touchwood未試過,比錯貨我就試過,件包裹面頭真係貼住我既資料,名同電話都岩,但入面係第二 ...

最後你有冇攞得返件貨?

男爵府

estw 發表於 24-10-5 12:24
要有取貨号又要對電話號碼咁都俾人攞左?好大問題,話吾定係內部問題,就算擺出邊俾人攞左,按正常程序都吾 ...

所以都唔明, 唯有當忙中有錯,希望快啲查出咩事,但又唔知要查幾耐

侯爵府

畀面勳章

winwint 發表於 24-10-5 12:35
最後你有冇攞得返件貨?

我拎左兩件,其中一件是貼錯的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊