夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

發表於 6 天前 |只看該作者

由於我不能跟身邊人訴說,衷心感謝大家回覆,我想我應該知道點樣做,為免先生看到此post ,我將delete有關內容,重新開始。感恩所有回覆,謝謝你們的幫忙另我有所新睇法(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

講真,宜家你先30幾歲,但已恩愛20年,機會就給過一次了,只要他真心悔改,就忘掉過去,重新開始,咩都不要念,如果他再騙你,到時自然會有點徵兆,會被你發現/感覺

民房

0030 發表於 24-10-10 12:15
講真,宜家你先30幾歲,但已恩愛20年,機會就給過一次了,只要他真心悔改,就忘掉過去,重新開始,咩都不要 ...

Del

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 b03ee26776cef8 的帖子

所以男人要騙你,咩方法都有,就算GPS定位又如何,總之自己要為自己做好後著,無論經濟/精神上

子爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 12:00
事源與丈夫由學生時期至今20年 ,機乎沒有吵架,毫無徵兆,或者可能是我太信任他。某天突然發現其出軌2年多 ...

樓主, 我係男人, 我覺得有一個可靠的定位已夠, 如果一天3次視頻, 反而影響工作及令他有厭倦感, 會適得其反, 如果是他提出, 你可回價, 改為突擊視頻代替, 如有良心他會感恩的, 無良心就怎封鎖都無意思. 但定位要了解, 不要因save mode 令程式沒有更新, 留在原位或其他問題. 其他都OK.

以我男性角度(並不代表所有男性和你老公)
開朗賢淑 --> 當然留在家做背後的支持女人, 有經歷唔會派帽比我
時尚風騷 --> 就手有優越感, 但怕也同他人風騷, 而且經歷未夠考驗, 隨時放棄了太太之後, 她又失去了愛意跟了其他人, 令自己兩頭不到岸.

我剛結婚時都遇過接近的情況, 但沒有比問題開始就處理好. 估計你先生都是這樣分析, 唔好打亂自己計劃, 雖然開始了, 也立即決擇到.

知道他有老婆 --> 即使對方肯不影響你們, 不結婚, 不生仔, 只要留在心, 一年只見幾次就夠的好女仔, 但她應該可以遇到更好的, 就唔應該留住她, 讓她為自己等至蒼老, 這會是一個很自私的行為.

你不要再諗了, 女人要有自信才漂亮, 你要珍惜每一天, 即使正常人, 話走就走, 緣份要珍惜也要隨緣, 做運動和增值自己也重要, 既要做好自己, 也唔好把所有的集中在一個人身上.

民房

PTMCYS 發表於 24-10-10 13:12
樓主, 我係男人, 我覺得有一個可靠的定位已夠, 如果一天3次視頻, 反而影響工作及令他有厭倦感, 會適得其反 ...

Del

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

唔好怕乜怕物,你而家係蠃家,有乜好怕?

老實講,唔到入棺果下,邊有人夠膽包生仔?人心,唔好講男人,女人有时也不誠信啊。

賤男老點得你兩年,你一时三刻仲在介意绝無問題!

我覺得如果你下決心,原諒好不原谅都好,顧好健康最緊要。有健康有錢,是女人的底氣。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

民房

kwhkwh 發表於 24-10-10 14:39
唔好怕乜怕物,你而家係蠃家,有乜好怕?

老實講,唔到入棺果下,邊有人夠膽包生仔?人心,唔好講男人,女 ...

謝謝你,感情裏我不認為自己是贏家,也不能以輸贏去定奪,或許我真的是被嚇怕了每晚也驚醒,所以不斷地尋找解決問題的方案,想問問一些過來人的修復婚姻辦法,自己解決不了,可能我還需要一些時間,我也明白我的決定自己要負責。

大宅

選擇原諒嘅
只可以叫自己唔好諗
佢做嘅嘢
都無法保證佢斷咗手尾
如果佢有兩部電話呢?
收埋向公司呢?
諗太多自己煩惱
你先30多歲
仲好後生
揾多啲錢旁身好重要

男爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 12:00
事源與丈夫由學生時期至今多年 ,機乎沒有吵架,毫無徵兆,或者可能是我太信任他。某天突然發現其出軌2年多 ...

真心建議婚姻輔導, 出軌是關係差的結果,不是出軌所以關係差,我没有見過恩愛夫婦都會出軌, 你們中間有甚麼問題, 最好找輔導員談談
而過程肯定痛苦, 因為你們要面對過去没有面對的問題, 例如大家成長家庭不同, 其中一方是單親家庭, 他會對伴侶有很多不正常的期望, 要消除這些想法不容易

民房

kaman06 發表於 24-10-10 16:18
真心建議婚姻輔導, 出軌是關係差的結果,不是出軌所以關係差,我没有見過恩愛夫婦都會出軌, 你們中間有 ...

Del

男爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 16:25
我們是一直是恩愛的,生活細節(emoji)都能感受到,所以我才沒有發現。我也問過他我有什麼問題他說沒有很好 ...

我唔敢肯定, 但係好多jm真係高估自己, 以為自己知道一切, 其實對對方了解好小, 包括我朋友, 佢哋都好恩愛, 結果都係出軌, 做輔導先知個問題核心, 佢哋都用好多年時間recover

一般c6不願意說出自己內心感受, 反而傾向抑制,例如有性需要, 點解唔係同你講, 係因為擔心你有病就唔講,還是因為唔敢同你講, 原因有好多, 如果唔解決,今日有原因唔講, 明天有另一原因唔剛, 後天遇上誘惑,就同左人地講, 仲上埋床,事件就係咁發生

以上我個人想, 不是真實,希望你們關係變好, 恩恩愛愛

民房

kaman06 發表於 24-10-10 16:43
我唔敢肯定, 但係好多jm真係高估自己, 以為自己知道一切, 其實對對方了解好小, 包括我朋友, 佢哋都好 ...

Del

子爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 13:48
十分感謝你認真的回覆,定位我也不常看,但應該是即時的因有反應及移動,每天視頻是其主動我沒有要求,因 ...

1.見你所描述, 你老公肯定是愛你的, 應該唔會假, 只是行差搭錯, 所以請放心.

2.但男人愛你唔代表可以唔愛其他人, 男人的心理和結構是可以的. 這個要看男人的本質和定力, 如果生活太悶和多時間剩, 就容易做就這些機會, 所以唔好讓他太多時間. 申利, 本人結婚過廿年從未或想過出軌, 因為珍惜和覺得無需要, 所以怎樣令對方覺得無需要是關鍵.

3.其實要同外遇聯絡, 可以唔洗whatup, bk的pm留言或其他討論區也可, 魔高一丈. 所以抽查或憑感覺便行, 唔洗花太多時間捉而影響心情和健康. 如果他已把大部份錢放入你的個人戶口, 出軌的成本增加他會多加考慮, 而且這些錢對你也是個保障. 樓是自住嗎?有沒有你名?

4. 結扎的原因是令你們行埋更爽, 增加夫妻情趣, 還是扎咗唔會去出軌? 如果是後者應該是無意思的, 扎左一樣可以做, 只是有BB機會細, 對一些人來說反而出軌時更爽, 唔扎起碼怕有BB有避忌, 視乎你點睇, 如果怕他玩到有BB, 扎咗都好既.

5. 想問為何不生BB, 是大家不喜歡, 還是身體不適合.

子爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 13:48
十分感謝你認真的回覆,定位我也不常看,但應該是即時的因有反應及移動,每天視頻是其主動我沒有要求,因 ...

至於怎樣可以確定他個心是否回來, 這個要睇人, 有些男人不愛說話及表達, 這些最難了解.

但怎樣也好, 需盡量增加溝通, 多些大家的計劃和目標, 如果令他成為靈魂伴侶的級數, 所有事都願與你分享, 儲蓄和所有物品, 郵件信件都可隨意給你看和打理, 愛你比自己多, 約人先問過你的時間, , 以你的喜悅和安穩為優先, 唔會神神秘秘突然要自由, 基本上出軌的機會比較少, 就算出軌你都很易擦覺到.

民房

PTMCYS 發表於 24-10-10 17:08
1.見你所描述, 你老公肯定是愛你的, 應該唔會假, 只是行差搭錯, 所以請放心.

2.但男人愛你唔代表可以唔愛 ...

Del

民房

PTMCYS 發表於 24-10-10 17:26
至於怎樣可以確定他個心是否回來, 這個要睇人, 有些男人不愛說話及表達, 這些最難了解.

但怎樣也好, 需盡 ...

Del

子爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 17:33
感謝你耐心回答(emoji)(emoji)
3)錢不是問題,他沒有在她身上用過錢,甚至經常送禮物給我丈夫,對方身家 ...

其實婚姻的承諾是一生一世, 除非婚前隱瞞; 所以婚後就算生病, 傷殘都應該以對方的遭遇為自己的承擔, 如果你想搞清楚, 就直按接問他是否仍然認同, 不用迫, 這個問題只是提醒他; 如果他說現在不是了, 哪都是一個解脫, 已經擁有過也好過從來沒有,但你要了解你是否能承受這個考驗.

但怎樣也好, 不要放棄自己, 放生對方都是愛的表現, 如果對方說"我願意", 就唔洗太過胡思亂想, 緣份是整定的.

但如果不能承受, 就信他及珍惜每一天, 留他在身邊先, 唔好把他推向這個女人處.

子爵府

b03ee26776cef8 發表於 24-10-10 17:49
你以上說的他一直是這樣做,所有儲蓄家庭大小事宜信件郵件電話一直我也可以自由查看及處理。出去哪兒也需 ...

應該已減至最低.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊