自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

公爵府

發表於 4 天前 |只看該作者

無處不旅遊、深度旅遊、熊貓經濟、郵輪中心、留學產業、黃金中心、烈酒中心、文化產業中心 …

真係好煩

後加:啱啱又聽到要攪大宗商品交易中心

又後加 21/10 : 今日新見到個宣傳片,原來要發展成八大咩咩中心

侯爵府

聽到話做留學產業就打冷震

伯爵府

ocarebear 發表於 24-10-20 12:45
無處不旅遊、深度旅遊、熊貓經濟、郵輪中心、留學產業、黃金中心、烈酒中心、文化產業中心 …

真係好煩

唔知由幾時開始香港成日要打造xx城市,九萬幾個乜乜城市,有點藥石亂投既感覺

珍珠宮

仲有慈善中心,都唔知乜嚟

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

不斷輸假人才!香港年青人送外賣都沒資格了!

水晶宮

回覆 Bbpig2014 的帖子

越來越恐怖!

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實搞埋呢啲野根本唔會有幫助

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

乜Q都搞一餐, 盲頭烏蠅咁,
你估六合彩大包圍, 搏中一票都好咩?

我估9成都衰收尾,eg.夜bun fun

大宅

真係好煩

點解會麻煩?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好煩

因為搞極都無樣搞得精
做得成功
所以咪要繼續講

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hohoho36 發表於 24-10-20 12:55
唔知由幾時開始香港成日要打造xx城市,九萬幾個乜乜城市,有點藥石亂投既感覺
...

咪超哥上任後
之前有都唔覺唱得咁密

而家不停搵打造呢樣個樣
仲未有一樣成功

別墅

Bbpig2014 發表於 24-10-20 12:48
聽到話做留學產業就打冷震

留學係可以賺好多錢,但關鍵係你要收全額學費,如果俾獎學金讓人來讀,讀完拍拍羅柚就走,咁就就係做蝕本生意為他人嫁衣裳

或者攞身份證後幚成村人申請落香港,咪 好似印度人咁最終佔領加拿大咯

男爵府

真係好煩

口號式經濟,口號式管治,
由口號起,落實施政方針,係中國政治特式,證明香港已完全脫離英國式政治管理,全面融入中國管治模式。可喜可賀

公爵府

fannychau 發表於 24-10-20 13:21
點解會麻煩?

我講煩
冇講麻煩

子爵府

好多無長遠規劃 結果攪乜衰乜 郵輪中心 呢個先好笑 個碼頭起左10年 個單鬼計劃左20年 話取消就取消 局長唔夠車就拎幾十萬人工去幫手搬行李 旅遊中心 唔好好攪好市容先 周街冷氣機滴水 周街煙頭係地下

象牙宮

真係好煩

吹大一大..... 政府不停話要做咩咩。 冇实事看的到。龍頭蛇尾

政府的实事求事。習: 香港發展經濟 + 改善民生
1.环保署局長。謝展寰。垃吸袋。 
2. 文化體育及旅遊局局長。楊潤雄 。 動植物公園死10只猴子 極危物種
白臀長尾猴、 松鼠猴、3隻屬極危物種的棉頂狨猴及 白面僧面猴。
3. 房屋局局長 何永賢 有窗及獨立廁所,面積8平方米
4. 教育局局長 蔡若蓮。 假學歷。學生自剎。
5.
6.
7.

到底 改善民生? 做了那一樣? 想知道下。

極危棉頂狨猴全球2000隻
棉頂狨猴

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

講咗等於無講,聽咗不如唔聽

珍珠宮

loveshp238 發表於 24-10-20 13:41
好多無長遠規劃 結果攪乜衰乜 郵輪中心 呢個先好笑 個碼頭起左10年 個單鬼計劃左20年 話取消就取消 局長唔 ...

啱啱先想起四月個垃圾徵費,暫停後話要發展同搞好回收,之後必捲土重來。半年過去,政府做過啲乜?!

伯爵府

白毛毛 發表於 24-10-20 13:44
講咗等於無講,聽咗不如唔聽

唔係呀,講就一定要講,做唔做到係另一件事。
我公司有內地磚瓜嚟 audit ,突然問阿頭(一人之下萬人之上),公司核心價值係乜,阿頭O咀唔識答,磚瓜話咁大個柯佛時點解唔將D核心價值/六大原則/八大堅持/十大綱要。。。貼出嚟,俾所有人得閒讀下。
日日做到飯都無時間食,屎滾都唔得閒疴,仲話要讀下D口號

海之風    發表於 4 天前

男爵府

333s 發表於 24-10-20 13:43
吹大一大..... 政府不停話要做咩咩。 冇实事看的到。龍頭蛇尾

我覺得公屋幸福感做得唔錯。

https://housingwellbeing.hk

attach1/tmp/phprJkD9W

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊