夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解依家d男人可以咁衰?呃我幫佢還債重呃晒d 私己,咩都無晒果陣就話離婚!踩到我一蚊都唔值,又話自己工作壓力大搵錢辛苦,頂唔順有個唔理同唔愛自己既老婆!唉...我捱左7年身兼父職,(佢成日話要應酬,一個月返得幾晚)重要返工搵錢頂住頭家,啱啱生左細女辭左工幾個月,全職照顧佢地,一個人一腳踢,連水都唔得閒飲既時候話唔能夠同我生活落去!真係想一刀拮死佢,佢就連個女幾大都唔知!!家用比左又攞番d,個個月得幾千蚊重要係全包宴,重慘過攞仲援,咩人嚟嫁??只係d細路好陰公,大果個成日叫我唔好唔開心,聽到都心酸,點都好為左佢地,我會try hard忍唔離婚,等細女大d,自己搵份工先伸佢一腳,努力養大佢地!所以各位有唔開心既媽咪都要加油,向前看!!

大宅

妳要努力加油, 既然大的小朋友都睇得出妳唔開心即係佢都feel倒有問題要小心輔導呀!

複式洋房

原帖由 carakelu 於 09-8-28 02:48 發表
點解依家d男人可以咁衰?呃我幫佢還債重呃晒d 私己,咩都無晒果陣就話離婚!踩到我一蚊都唔值,又話自己工作壓力大搵錢辛苦,頂唔順有個唔理同唔愛自己既老婆!唉...我捱左7年身兼父職,(佢成日話要應酬,一個月返得幾晚)重 ...

我細個都係係類似呢d環境長大 , 日日睇住媽咪係道喊 , 又知點開口開解媽咪 , 所以細個都幾唔鍾意爸爸架 , 覺得佢一個衰人.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都唔好得妳好多. 大家加油啦.
我都係為咗對仔女唔同佢離婚

原帖由 carakelu 於 09-8-28 02:48 發表
點解依家d男人可以咁衰?呃我幫佢還債重呃晒d 私己,咩都無晒果陣就話離婚!踩到我一蚊都唔值,又話自己工作壓力大搵錢辛苦,頂唔順有個唔理同唔愛自己既老婆!唉...我捱左7年身兼父職,(佢成日話要應酬,一個月返得幾晚)重 ...

hello hello ~~

禁止訪問

BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

加油呀~~~兩個小朋友好需要你架

複式洋房

原帖由 咕b 於 09-8-28 12:41 發表
加油呀~~~兩個小朋友好需要你架

加油! d細路好快大的, 到時佢地會知邊個最錫佢地架!
比心機啦 !

禁止發言

別墅

我同大家都差不多,我有一對仔女(4、8歲)4月中比我知道佢外面有女人(佢唔係第一次,今次個女人高薪、厚積,知道佢有老婆、仔女)4月尾我仲無咗份工,一路問佢想點(要個女人定要頭家)佢唔答,跟住就開始唔番屋企訓(每隔三、四日先番屋企訓幾個鐘),但係佢一路唔認有女朋友(比我d朋友見過佢同個女仔一齊),到今個月頭佢又失蹤,有工唔番陪個女仔過澳門過生日比我知道咗,我叫佢番屋企佢又話唔得嫻,我同佢講你今晚唔番嚟我就去搵你女朋友,佢就為有番屋企,跟住我叫佢攞晒d嘢搬走及放底門匙,到依家走咗差不多3星期,只番過屋企睇過對仔女一次,又唔比錢屋企,我同佢一齊十三年,佢為咗個女人連仔女都唔要,佢話我唔比自由佢,管住佢,佢仲話唔關個女仔事叫我唔好搵佢,我依家仲住緊係佢間屋,佢遲早都會囉番間屋,所以我依家都唔知點算好,人哋話我知申請屋最快都要二、三年,你哋可以幫我嗎?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

試吓搵社工傾, 可能會幫到你解決住屋問題.....

原帖由 灝灝媽媽 於 09-8-28 20:10 發表
我同大家都差不多,我有一對仔女(4、8歲)4月中比我知道佢外面有女人(佢唔係第一次,今次個女人高薪、厚積,知道佢有老婆、仔女)4月尾我仲無咗份工,一路問佢想點(要個女人定要頭家)佢唔答,跟住就開始唔番屋企訓(每隔三、四日先番屋企 ...

瑪瑙宮

無野重要得過仔女, 為左仔女要努力生存下去!

別墅

好媽媽勳章

我同大家都差不多,我有一對仔女(4、8歲)4月中比我知道佢外面有女人(佢唔係第一次,今次個女人高薪、厚積,知道佢有老婆、仔女)4月尾我仲無咗份工,一路問佢想點(要個女人定要頭家)佢唔答,跟住就開始唔番屋企訓(每隔三、四日先番屋企 ...

係呀!試吓搵社工,無人幫到你.你要自己幫自己...

別墅

好媽媽勳章

我覺得做媽媽真係好偉大,為了仔女什麼事也能忍耐,堅持下去,但相反,男的一有事就變得懦弱(男的不要介意我這樣說)

媽媽可以經歷生仔之痛,也可以忍受心靈的痛!

侯爵府

同意! 樓主加油!
原帖由 szesze2009 於 09-8-28 21:50 發表

係呀!試吓搵社工,無人幫到你.你要自己幫自己...

男爵府

突然之間諗到,你地都結婚成10幾年啦,如果離婚兩公婆d財產系唔系平分啊,間屋你有無份咖?有時都覺得我地d女人好慘啊,咩都同d死男人崖,結果咩都保障唔到自己 .所以上一年我地buy樓,我點都話寫聯名,個死佬唔肯,就話怕萬一一方有咩事甘點好,為左保障自己我點都堅持,所以依家我覺得決定無錯咖.

複式洋房

好彩有bk可以同你地呻下,見到大家既回應都係一種力量,始終呢d咁唔開心既野真係好難同朋友屋企人分享,總之媽媽加油喇!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

呢個"老公",留在家中對你小朋友成長有百害而無一利 你愛你仔女吾同佢離婚,怕你最後變成害左小朋友

首頁

尾頁

跳至