自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人幫趁過, 好不好?

大宅

我覺得ok, 而且如果你搵學生哥(即見習/實習視光師)做, 仲好平添(好似係 hkd180)~~

伯爵府

比出面配鏡貴一些

原帖由 marthana 於 09-12-3 09:59 發表
有無人幫趁過, 好不好?

伯爵府

我係理大配鏡,覺得比出面貴啲,同埋款式少啲。你可以係理大驗眼,攞個度數係出面配。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

幾多錢?要預約嗎?

原帖由 星仔媽媽 於 09-12-3 23:18 發表
我係理大配鏡,覺得比出面貴啲,同埋款式少啲。你可以係理大驗眼,攞個度數係出面配。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔4歲早兩星期去驗眼收$400, 另外配一副titanium 框$540, 鏡因350度散光要訂造 $8XX, 落樓要差不多$1900, 副眼鏡真係好輕. 我覺得好貴呀, 不過我地一家人都冇人帶眼鏡,所以都唔知出面D價.

大宅

normal lens $320, extra thin lens$610, 驗眼$400

大宅

請問會唔會驗埋眼壓果d?
定係只係驗近/遠視同散光?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

驗眼除左驗近視遠視散光, 仲會驗埋色盲,睇立體圖像,有冇斜視, 都會驗眼壓另外會用眼藥令眼肌肉鬆弛影埋眼底相.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

有無詳細地址同電話?謝謝!

原帖由 小黑咪 於 09-12-3 23:46 發表
我阿仔4歲早兩星期去驗眼收$400, 另外配一副titanium 框$540, 鏡因350度散光要訂造 $8XX, 落樓要差不多$1900, 副眼鏡真係好輕. 我覺得好貴呀, 不過我地一家人都冇人帶眼鏡,所以都唔知出面D價. ...

別墅

www.polyvision.com.hk

細路仔可選用膠框, 平D, 而且佢哋頭會長大,用又唔鏡惜, 又要換, 3~4個月又要再驗眼, 可能度數有变要再配o
出面眼鏡鋪有套餐平D

侯爵府

醒目開學勳章

我個仔係個度配左一副, 用左差不多2年了, 一d事都無. 反而我個女係中環一間上樓既眼鏡舖配那一副900 - 1000蚊, 用左3個月就成粒law c 甩晒出黎, ling番去那個staff要幫我搵aa 膠痴先搞得掂!!

男爵府

謝謝你們的資料提供.

如我在理大驗完眼後幫趁配眼鏡, 還要不要比驗眼費?

另外如我覺配鏡太貴, 只做驗眼而不幫趁配眼鏡, 會否不好意思?

大宅

原帖由 小黑咪 於 09-12-4 09:31 發表
驗眼除左驗近視遠視散光, 仲會驗埋色盲,睇立體圖像,有冇斜視, 都會驗眼壓另外會用眼藥令眼肌肉鬆弛影埋眼底相.

驗咁多野,收$400都唔貴喎。
等我幫老公book埋先,佢無遠/近視都有好多飛蚊,情況好令人擔心!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀,我同個仔就算去醫院睇專科都係驗同一樣野,所以$400都唔貴.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女第一次驗眼去poly (因為之前學童保健驗眼唔合格)
配左副眼鏡, 好快(幾星期之內)已經花晒, 唔知佢點攪, 係花到根本無可能睇到野咁花, 於是拎住d度數去高登配
結果係: 2副眼鏡鬥化學 , 塊鏡花, 甩腳扭歪樣樣齊
(我唔係話poly d鏡有咩問題, 我都知我個女用野粗魯, 不過實驗証明同出面d鏡襟捱程度差唔多)
原帖由 happypiano 於 09-12-4 11:16 AM 發表
我個仔係個度配左一副, 用左差不多2年了, 一d事都無. 反而我個女係中環一間上樓既眼鏡舖配那一副900 - 1000蚊, 用左3個月就成粒law c 甩晒出黎, ling番去那個staff要幫我搵aa 膠痴先搞得掂!! ...

伯爵府

原帖由 marthana 於 09-12-4 12:28 發表
謝謝你們的資料提供.

如我在理大驗完眼後幫趁配眼鏡, 還要不要比驗眼費?

另外如我覺配鏡太貴, 只做驗眼而不幫趁配眼鏡, 會否不好意思? ...

驗眼同配鏡係分開兩部分嘅,分開收費,配鏡都要俾驗眼費。
只驗眼唔配鏡冇問題,唔係捆綁式銷售

男爵府

You can use esdlife to book, just $380.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我仔响盲人會驗眼 ($130), 自己出旺角配鏡 (膠框有鼻托 + 纖維鏡, 1小時有取) $800

大宅

原帖由 小倩 於 09-12-5 23:05 發表
我仔响盲人會驗眼 ($130), 自己出旺角配鏡 (膠框有鼻托 + 纖維鏡, 1小時有取) $800

請問$130會檢查d咩架?(佢個網頁無寫)

首頁

尾頁

跳至