論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我新手請工人,問前僱主有關工人的事:(因移民而中止合同)

1.晚上零晨經常煲電話粥到3-4點唔訓
2.做家務慢,拖地要1.5小時
3.至少有幾個電話係身
4.經常忘記要要做的事情
5.成日咋病,要agent話佢至改善
好處:
1.鐘意小朋友(有愛心)
2.煮野ok
3.唔會傷害bb

大家點睇 ??

侯爵府

我就吾會請,成日講電話吾瞓,吾好話無精力做嘢,有無精神湊BB都成問題,幾咁鐘意BB都係假啦。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

fw9166, pls see PM. thanks.

原帖由 fw9166 於 10-5-6 13:28 發表

3.至少有幾個電話係身
好處:
1.鐘意小 ...

大宅

唔會請!幾有愛心都係咁話!依家你有得check reference前僱主都咁講...我相信呢個comments已經好坦白了,你唔係仲要諗黎緊呢兩年都用呢個唔正常,生活習慣又咁差嘅人掛???? 你唔應該再有疑問啦!

別墅

好媽媽勳章

送佢返歸啦!

1.晚上零晨經常煲電話粥到3-4點唔訓<-有精神做野咩?
2.做家務慢,拖地要1.5小時<-你屋企係唔係千七尺先?
3.至少有幾個電話係身<-做電話sales?定係搵外快吖?我見八折的士司機最多都係三個咋wor!
4.經常忘記要要做的事情<-咁...佢一定記得出糧日子,或者幾時放假啦!
5.成日咋病,要agent話佢至改善<-因為你有medical可以claim又唔駛佢俾錢既又可以乘機放假!

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

一定唔請啦...請左都喊3聲...
零晨講電話已經唔可以接受...
一定唔夠精神啦!!!

3.至少有幾個電話係身
好處:
1.鐘意小 ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

no way!!

別墅

樓主系唔系講笑呀, 點解明知佢咁多問題都想請, 老實講, 佢舊 Boss 講得咁坦白, 好明顯系話比你知佢有幾唔掂 .

別墅

醒目開學勳章

一定唔請

男爵府

3.至少有幾個電話係身
好處:
1.鐘意小 ...

一定唔請~~~
幾like 小朋友, 煮餸幾好都唔請~~~

公爵府

我返工都唔可以大模師樣攞個電話出來啦!!!佢仲可以放幾個電話係身, 佢都好忙喎..你又會比佢咁樣既..

水晶宮

原帖由 BB1028 於 10-5-6 16:34 發表
一定唔請

yes, same as you
no way

大宅

佢幾樣野都係"死"得架啦...比我一定唔請!!

複式洋房

我都係唔會請囉...
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/TeQ9p8.png[/img][/link]
noborder

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

呢檀野, 送比你都唔好要啦. 仲要比錢請佢?

子爵府

同我家個工人一樣wor, 又係3-4:00 都唔瞓, sms, 傾電話, 瞓着左就唔熄燈到天光, 洗碗要1.5-2 hrs, 佢錫我細仔, 有耐性對佢, 但就因為唔瞓無精神, 所以好多次令我仔受傷, 1歲時bb由滑梯跌落地, 無幾耐又比電梯間夾手指, 比bb爬上上床都唔知, bb由上床跌落地...實在幾錫都無用, 佢唔瞓就係死症....千祈唔好請!

3.至少有幾個電話係身
好處:
1.鐘意小 ...

首頁

尾頁

跳至