家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

屋企個無線電話最近唔知做咩事, 成日沙沙聲, 以為個電話壞左, 就買左個新電話返黎試, 點知又係一樣. 又叫左電話公司(有線)上黎睇, 佢地駁左個有CABLE既電話又冇事喎, 仲話我個電話有問題. 我將個新電話去FRIEND既屋企試又冇事喎!!!

究竟係咩事呀!!! 有冇人可以話比我知呀???

大宅

Which kind of phone are you using?
Brand ? Model ?

Do u using WiFi ?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇換過插座去電話條線?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 小蜜蜂嗡 於 10-10-7 17:59 發表
屋企個無線電話最近唔知做咩事, 成日沙沙聲, 以為個電話壞左, 就買左個新電話返黎試, 點知又係一樣. 又叫左電話公司(有線)上黎睇, 佢地駁左個有CABLE既電話又冇事喎, 仲話我個電話有問題. 我將個新電話去FRIEND既屋 ...

我都試過, 係109問題.

民房

屋企個電話沙沙聲

可能電話插頭用舊和潮濕,換後看看.

大宅

我覺得,如果有線電話無事而無線電話有事,問題就唔係電話線而係無線接收問題啦。

子爵府

畀面勳章

原帖由 小蜜蜂嗡 於 10-10-7 17:59 發表
屋企個無線電話最近唔知做咩事, 成日沙沙聲, 以為個電話壞左, 就買左個新電話返黎試, 點知又係一樣. 又叫左電話公司(有線)上黎睇, 佢地駁左個有CABLE既電話又冇事喎, 仲話我個電話有問題. 我將個新電話去FRIEND既屋 ...
我都試過係咁,,原來我家其中一個入牆電話掣發了霉,換了個新的,就唔怕沙沙聲,快啲搵用緊嘅電話公司職員檢查一吓啦!

首頁

尾頁

跳至