自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

有隻蛀牙又唔想莫, e生建議杜牙根, 但超貴..要做3次, 大約6千蚊

有無好的牙醫介紹及價錢平d..?

many thanks

大宅

明愛二千JA

男爵府

回覆 2# gigi1020 的文章

我上個月都杜左大牙牙根, 4千蚊, 你6千包唔包牙套架?唔包就太貴喎。

大宅

我尋日至同老公去左杜牙根...

杜牙根 1500 (不會計幾多次.. 平均3次ok , 不過今次老公隻牙唔3性, 要去做第4次)
牙套 1600
總數 3100

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

請問杜牙根係咪好痛架? 因我隻牙現在已痛...成個過程係點, why要做3次

珍珠宮

原帖由 呀豬媽 於 10-12-17 10:10 發表

杜牙根 1500 (不會計幾多次.. 平均3次ok , 不過今次老公隻牙唔3性, 要去做第4次)
牙套 1600
總數 3100
可否pm我contact no?

慘啦, 牙e我公司無得claim

珍珠宮

原帖由 妃〞 於 10-12-17 10:01 發表
明愛二千JA
can u pm me the contact no. many thanks

男爵府

可唔可以介紹你地既醫生俾我呀

男爵府

回復 4# gigi1020 的帖子

我係超怕痛既人, 我個醫生幫我打完麻醉針我都唔知。

珍珠宮

我上兩個week牙痛, 諗住補牙ok, 牙e幫我打麻醉針先補牙, 打左針車落黍都仲痛呀 ...
個牙e仲話如果補左返到屋企仲痛就要杜牙根....仲報定價大約6千左右....

珍珠宮

牙套 1600
總數 3100
thanks for yr info ar...

book左要1月22日先有位, 問左$1500.....

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

牙套 1600
總數 3100

pls pm me

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

你個牙醫有無計埋做牙套架?
我個牙醫收 $3600杜牙根, 約$3000做牙套 (有平有貴, 要睇吓你揀咩物料)
所以如果佢$6000做兩樣嘅, 應該ok架
另~ 真正貴嘅係好似我咁, 普通牙醫話搞我唔掂, 開咗個頭先話要轉去見專科, 收咗我1/3錢, 然後去專科再放低1萬2千大元, 加埋牙套, 駛咗萬6-7呀!

珍珠宮

小曳人:

好驚呀, 萬6-7, 你係咩事咁貴呀? 點解搞唔掂呀, 係咪牙痛呀?

我都唔知個牙醫quote 6千包咩, 一聽就覺好貴, 仲有呀... 我上兩星期睇佢補兩隻牙洗牙已用千幾蚊啦....睇牙點解咁貴架..... 總之一野去杜牙根啦, 咁隻牙剛剛先補用, sign 晒, 又要車碎佢, 越諗越得人驚呀

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主, 你補完牙仲痛呀? 係點痛法? 咬食物時痛定係唔咬食物都隱隱痛? 因我同你情況差唔多, 我早兩日去補牙, 醫生又好似你嗰個咁講, 補咗都仲痛就杜牙根, 但佢又話補完後會痛1, 2日, 我今日都第2日, 仲有隱隱痛, 咬嘢就唔太痛, 小小感覺啦, 我怕又係補完後要杜牙根, 又要車牙套, 好煩呀!

珍珠宮

DoReMi媽媽:

exactly一樣對話, 牙e又係話補完2日後唔旭佢都痛, 就要杜牙根(如刷牙or凍水見痺唔算)....我仲求神拜佛唔好痛, 又話自己心理作用姐....
點知都依家2weeks都仲係癮癮咁痛...果種痛又唔係話好痛...但又唔可以話好正常...我食左止痛藥就可頂1.5日完全正常唔痺痛....

我都好希望呢幾日隻牙正常番唔使又使錢

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 gigi1020 於 10-12-17 15:45 發表
DoReMi媽媽:

exactly一樣對話, 牙e又係話補完2日後唔旭佢都痛, 就要杜牙根(如刷牙or凍水見痺唔算)....我仲求神拜佛唔好痛, 又話自己心理作用姐....
點知都依家2weeks都仲係癮癮咁痛...果種痛又唔係話好痛...但又唔 ...

死啦, 我同你情況exactly一樣呀, 又係隱隱痛, 又係唔係好痛, 食一粒止痛藥就頂咗日幾. 唉~即係我都好大機會要杜牙根了.

男爵府

我c6上兩星期去洗牙, 牙醫話check到須要杜牙根, 要做牙套同補牙, 加加埋埋要7-8仟. c6考慮緊杜唔杜. 因為c6而家係一d都唔痛架播, 其實駛唔駛杜呢

珍珠宮

比著我如果唔痛一定唔杜...拖得1 日得1日, 我覺得d牙好地地, 又去車又去鑕隻牙, 唔痛有鬼....

不過牙e話其實補左牙, 有時d refill食硬野時碎左....佢話唔係你硬碎佢, 係隻蛀牙蛀深左, 鬆左有虛位咁食野時就會d refill碎晒...

當隻牙蛀到去神經線就會痛, 一係莫左佢, 一係保留隻牙杜牙根...

男爵府

原帖由 gigi1020 於 10-12-17 16:06 發表
比著我如果唔痛一定唔杜...拖得1 日得1日, 我覺得d牙好地地, 又去車又去鑕隻牙, 唔痛有鬼....

不過牙e話其實補左牙, 有時d refill食硬野時碎左....佢話唔係你硬碎佢, 係隻蛀牙蛀深左, 鬆左有虛位咁食野時就會d refi ...

淨係驚為時已晚, 蛀到要剝.

蛀牙係咪有先兆架?

首頁

尾頁

跳至