自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

我覺得LaFuma啱身D,同埋無咁硬。我著幾著Columbia既褸後已唔想再著(又重又硬,size又怪怪咁),擺埋一邊。

禁止訪問

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

著緊columbia, 因為可以拆開著 又可以機洗, 因為我試過兩件羽絨都比兩間唔同o既洗衣店洗衰左

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個人中意columbia的款式,亦覺得好著

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

columbia初初買時,著左一個冬天,頂唔順實在太重;依家已經係衣櫃長眠左好幾年

子爵府

畀面勳章

lafuma,
啲設計靚好多
又輕身

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

睇下咩芯, 哥迪士夠暖

侯爵府

醒目開學勳章

我都有件lafuma, 佢係輕身呀, 但係嚴佢米芝連feel 同埋無我而家件polo咁暖(因為polo呢件係個衫腳係橡身款即係貼晒身無咁易入風), 所以又pat係個櫃入面啦.

原帖由 grace_xian 於 11-1-5 09:19 發表
lafuma,
啲設計靚好多
又輕身

公爵府

原帖由 Jason 於 11-1-5 08:03 發表
甘laFuma暖唔暖呀?質地ok?Thanks!

兩層(可折開著)那種,係好夠暖的. 其實入面那層擋到風, 出面擋到雨唔會整濕個身就好夠暖架喇.

我10度以下, 都係著一件貼身底衫, 加一件兩層的lafuma褸就OK

男爵府

我今年買咗lafuma長身紫色羽絨........超暖.......上次得6度........都無問題........我基本上無10度以下係唔洗著羽絨........呢件係厚身小小........唔似Unquilo果d薄身.........好輕身好軟柔........正.

公爵府

原帖由 happypiano 於 11-1-5 09:43 發表
我都有件lafuma, 佢係輕身呀, 但係嚴佢米芝連feel 同埋無我而家件polo咁暖(因為polo呢件係個衫腳係橡身款即係貼晒身無咁易入風), 所以又pat係個櫃入面啦.

...

米芝蓮? 樓主應該講緊普通的twin jacket款, 唔係講羽絨款喎

珊瑚宮

環保接龍勳章

lafuma, 不太喜歡columbia

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 alphabetagamma 於 11-1-5 13:53 發表
lafuma, 不太喜歡columbia

咁lafuma 同 north face呢?

禁止訪問

珊瑚宮

環保接龍勳章

lafuma好過north face, north face好過columbia.

原帖由 y_y 於 11-1-5 13:54 發表

咁lafuma 同 north face呢?

伯爵府

我公司做 Garment Accessories, 好多大牌子jacket都有做, Lafuma用料靚d收貨要求高d, 而Columbia係睇價錢用料, 價錢差唔多我會買 Lafuma , Lafuma係法國牌子而Columbia係美國牌子

男爵府

我今年都買了件 Lafuma 兩層可折開著那種,
元旦那天穿著它天未光上山頂, 夠暖喎!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我岩岩買左件MONT-BELL, 我開頭都唔識呢個牌子, 係我家姐叫我試下, 佢好輕好簿的, 同埋D色都幾靚, 我買左紫色.

首頁

尾頁

跳至