自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

有無住開油塘既可以俾意見?好住嗎??
校網如何?
係咪無乜商埸行架?
呢個地區未來係咪逐步發展緊呢?thx

子爵府

好媽媽勳章

我係果頭大,到而家我都覺麻麻,去到山卡拉.一到清明重陽前后每個禮拜日多人搭車,煩!呢區大大話話發展左廿几三十年,唔見得好快!好多時都要出觀塘.校網OK既,不過相對多人競爭
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我有同事住果頭新果d居屋, 好方便, 唔水dap雨就去到mtr, 街市ok大, 但mall冇咩行...不過坐mtr去九龍灣都好近

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

唔好意思, 校網唔知道.
果度幾條屋村加埋居屋, 只得一個商場, 要搵食真係要行遠d.
唔見佢發展d咩, 好像只見起多一個商場?!

大宅

好媽媽勳章

我住左五年,唔好住,地點太入,好潮濕,無大型商場,得領會:;pppp:清明重陽人山人海.仲有好多大6人!
依加搬走左啦

牛精仔  why 會搬走哂 ?  發表於 11-5-11 17:26

大宅

醒目開學勳章

我就係見油翠苑好似幾好住...而家見你地咁講就真係要重新考慮下
點解清明o個d節日會咁多人既??

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yauyaubb 發表於 11-5-11 16:40
我住左五年,唔好住,地點太入,好潮濕,無大型商場,得領會清明重陽人山人海.仲有好多大6人!
依加搬走左 ...

佢果度唔算好潮濕, compare山上面果一大堆

琥珀宮

yukiyck 發表於 11-5-11 17:23
我就係見油翠苑好似幾好住...而家見你地咁講就真係要重新考慮下
點解清明o個d節日會咁多人既?? ...

將軍o墳場必經之處, 巴士上落處

我次次去, 都唔會封路時去

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我住左6年,冇物商場行,冇物地方好食,我只希望新商場快D開,新希望. 唔洗ALWAYS帶阿女出其他地方上興趣班, (我係將軍澳學BALLET)

校網唔多清楚, AH女宜家係明愛油塘讀K1.

你打算搬入來?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

點解清明o個d節日會咁多人既??
因為將軍澳墳場係油塘上車

伯爵府

好媽媽勳章

仲有,惠康成日好似擠提咁
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

大宅

醒目開學勳章

seavl 發表於 11-5-11 17:28
我住左6年,冇物商場行,冇物地方好食,我只希望新商場快D開,新希望. 唔洗ALWAYS帶阿女出其他地方上興趣班, ( ...

有諗過下啦~
我住TKO...覺得呢邊太密集
同埋我聽人講過油塘正在發展當中...d樓好襟買好襟住

qqsasa 該用戶已被刪除

琥珀宮

yukiyck 發表於 11-5-11 17:31
有諗過下啦~
我住TKO...覺得呢邊太密集
同埋我聽人講過油塘正在發展當中...d樓好襟買好襟住

果度只剩工業村....除左呢批8-9年前起好嘅居屋, 同埋近鯉魚門果個好似鯉灣xx, 乜仲有得發展咩 ?

ellielaw  mtr對出海邊d地好似會發展,起酒店,住宅等,but 唔知幾時起  發表於 11-5-11 18:15
yukiyck  哈,,我都唔知,,我都係聽人講ja @@  發表於 11-5-11 17:57

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果果度咁岩有間樓平售就 "好住" 啦~~

子爵府

畀面勳章

校網ok 架...都好多小學...

大宅

我都住油翠,我覺得都幾好住,又近mtr,樓下有小巴,巴士,油翠平台可以直接走到商場,不過個商場真係無野好食&行.

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yukiyck 發表於 11-5-11 15:49
有無住開油塘既可以俾意見?好住嗎??
校網如何?
係咪無乜商埸行架?

好唔好住就唔知. 但校網唔錯.因為我們住觀塘都係有油塘的校網. 我小朋友係油塘讀緊幾ok架.

大宅

好媽媽勳章

住就一般,由於地鐵下面仲有好多工廠,都幾大塵.
但交通就OK,我家往地鐵5分鐘,唔使淋雨,去太古都係兩個站,去旺角佐敦同青山道有小巴,就快有荃灣小巴.去旺角唔塞車就15分鐘都到.
MALL就一定唔OK!但期望新MALL開,係地鐵站旁邊,應該有好好的發展潛力.唔會太差嘅.
行街的話,APM,太古,寶林,九龍灣都係15分鐘內可以到,我覺得算係咁.

首頁

尾頁

跳至