自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

海洋公園新優惠 生日同行者半價

明報 – 14分前

【明報專訊】海洋公園昨公布9月1日起加價12%至280元,但會同時推出新優惠予港人,包括市民於生日當天可免費入場外,其同行一名朋友亦可享半價,為期一年。另在7月及8月期間推出暑假夜場優惠,逢周五、六及日晚上6時後入場,成人門票為150元,小童則只需75元,可逗留至晚上10時。

9月起加價12%至280元

至於9月生效的新票價,成人會有現時的250元加至280元,小童則由125元加至140元,加幅為12%;3歲以下及65歲或以上長者,可繼續免費入場。至於「智紛全年入場證」,亦會有類同的加幅,成人金卡及銀卡年票,會由695元及545元,加至780元及610元;小童會由350元及270元,加至390元及305元,12歲或以全日制學生會由485元加至540元。

暑假夜場優惠價150元

公園解釋,加價主要是營運成本上漲,包括增設了「夢幻水都」及「熱帶雨林天地」等新景點,而公園亦須於年底起償還貸款,公園主席盛智文說,明白在高通脹下加價,會加重社會負擔,但已考慮市民負擔能力,並強調即使加價後,票價仍是同類大型主題公園中最便宜的。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果生日同行者半價, 咪仲平過而家, OK喎!
10月C6生日, 再帶埋位2歲囡+長者媽咪, 1家4口去都係$140, 好低

faye525  丫..無野, 我錯. 我忘記你媽咪唔駛錢..SORRY~  發表於 11-6-21 14:01
faye525  你留心D字! 一其中一名咋!!!!!!你開心得太早~~  發表於 11-6-21 14:00
karkar39  真係好抵  發表於 11-6-21 13:56
AOISORA  咁樣真係好抵  發表於 11-6-21 11:36
uchcfm  我都係咁話, 咁樣係最抵!  發表於 11-6-21 10:17

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

事實上係要搞d優惠係only for HK people la!!
最好駐明有香港出世紙、土生土長個d!

企鵝BABY  agree  發表於 11-6-22 14:12
yee609  agree  發表於 11-6-22 13:45
karkar39  AGREE  發表於 11-6-21 13:56
talkative  AGREE  發表於 11-6-21 13:56
milktealai  good point!  發表於 11-6-21 13:45
ShaShaB  贊成贊成~~!!  發表於 11-6-21 11:53
LuLuKiuKiu  讚成!  發表於 11-6-21 11:27
湘兒  TOTALLY AGREED!  發表於 11-6-21 07:14

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

sugary 發表於 11-6-21 06:44
10月C6生日, 再帶埋位2歲囡+長者媽咪, 1家4口去都係$140, 好低:e ...
只是同行一位朋友有半價咋

wcpcelia  佢個女,長者媽咪,生日人士,都唔洗錢呀  發表於 11-6-21 08:38
sasa0208  我諗長者媽咪已經係免費果隻  發表於 11-6-21 08:35

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔知6-10pm有乜玩呢

平時想等睇水show,好多野都閂無得玩

企鵝BABY  而且都唔算平  發表於 11-6-22 14:12
ShaShaB  係,,,,,仲要得4個鐘= ="  發表於 11-6-21 12:19

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sugary 發表於 11-6-21 06:44
10月C6生日, 再帶埋位2歲囡+長者媽咪, 1家4口去都係$140, 好低:e ...

都係呀...
不過真係要有屋企人/朋友生日一齊去,才是最抵的

雲母殿

sasa0208 發表於 11-6-21 08:35

平時想等睇水show,好多野都閂無得玩 ...

我諗住等佢開酒店,才會入去住一晚...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我6月生日仲要次次考緊試,所以用唔到

wcpcelia  其他屋企人呢?  發表於 11-6-21 11:46

伯爵府

回覆:海洋公園新優惠 生日同行者半價

子爵府

thx

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

Thanks.

瑪瑙宮

大廚勳章

sasa0208 發表於 11-6-21 08:35

平時想等睇水show,好多野都閂無得玩 ...
唔係架 , 夜晚坐覽車 , and d 遊戲開晒燈好靚架 , 而且夜晚去 , 無咁熱 無咁辛苦 , 如果有夜場係唔會關d game ....

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

水晶宮

環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Thanks

男爵府

好媽媽勳章

伯爵府

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

呢個優惠又幾好wor

yee609  agree!!  發表於 11-6-22 13:46
karkar39  agree!  發表於 11-6-21 13:57
milktealai  agree!  發表於 11-6-21 13:45
LuLuKiuKiu  Yes!  發表於 11-6-21 11:31

男爵府

9月先生效 即係我7月生日用唔到依個優惠啦

WINCEKWOK  優惠期一年...等下年生日la~再唔係你屋企有無人近d生日呀?  發表於 11-6-21 11:24

首頁

尾頁

跳至