自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

家居電話,九倉電訊服務可以嗎?

最近收到九倉電訊 (i-Cable)Promotion Sales 來電話我的居苑剛舖設好,並推銷什麼 $49 x 18個月合約,又話可特價加增值服務......

用得過嗎? 服務可以嗎? 請指教! ?-(

珍珠宮

2024年龍年勳章

Re: 家居電話,九倉電訊服務可以嗎?

Read this topic.

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=432182&forum=162&start=10&viewmode=flat&order=0

大宅

千其,千其,一定,一定,唔好用呢間公司,否則你的惡夢亦隨即展開。
我就是受害者,由今年6月開始簽約,直至今日事件仍未完結。我做了30多年人,從未遇到甚至聞說一間公司可以做到這樣,無賴,不知所謂,不負責任的。

珍珠宮

2024年龍年勳章

我用左「九倉電訊」既傳統固網電話服務都超過六年﹐完全冇問題﹐價錢比「PCCW」平宜﹐質素冇分別。
你地既問題應該只係發生在數碼電話服務﹐而不是傳統固網電話服務﹐你可考慮叫佢轉返做傳統固網電話。

侯爵府

九倉 = 狗倉

用左就生瘡

子爵府

hinhinmummy 寫道:
九倉 = 狗倉

用左就生瘡

agree~~

侯爵府

網 絡 常 故 障   解 約 卻 要 罰
有 線 寬 頻 被 斥 售 後 服 務 差

電 訊 網 絡 商 被 投 訴 售 後 服 務 質 素 差 個 案 屢 見 不 鮮 。 本 報 近 日 先 後 接 獲 五 名 有 線 寬 頻 用 戶 投 訴 , 因 網 絡 經 常 停 頓 、 時 或 斷 線 、 多 次 維 修 情 況 依 舊 , 網 絡 商 無 法 提 供 穩 定 的 服 務 , 上 網 困 難 , 要 求 取 消 合 約 , 卻 被 指 毀 約 , 要 繳 付 全 期 合 約 費 用 , 感 到 進 退 維 谷 , 但 投 訴 無 門 , 故 向 《 蘋 果 》 求 助 。

有 線 寬 頻 用 戶 陳 先 生 及 吳 先 生 分 別 投 訴 , 他 們 早 前 連 續 十 多 日 無 法 上 網 , 要 求 有 線 寬 頻 派 人 檢 修 , 有 線 寬 頻 雖 派 技 術 員 上 門 檢 查 及 維 修 , 但 網 絡 一 直 未 能 回 復 正 常 運 作 。 「 錢 照 畀 , 但 係 網 就 上 唔 到 。 」

又係狗倉

大宅

Thanks all of you here!

首頁

尾頁

跳至