跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

想問問有無知青衣商會幼稚園好唔好? 可否分享一下?

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都唔知好唔好, 不過我下年會幫阿仔報K , 因為想近近地同埋鐘意佢學生夠大...

我問左幾個起度讀既家長,佢地話OK WOR, 校長都好好人....

大宅

好媽媽勳章

幸福謝師奶 發表於 11-11-2 08:44
我都唔知好唔好, 不過我下年會幫阿仔報K , 因為想近近地同埋鐘意佢學生夠大...

我問左幾個起度讀既家長,佢 ...
我阿囡尋日去面試, 一面完即收, 佢仲要係12月出世細女, 仲話仲有少量位, 見佢可能無乜人報咁...

珍珠宮

naritawong 發表於 11-11-2 09:36
我阿囡尋日去面試, 一面完即收, 佢仲要係12月出世細女, 仲話仲有少量位, 見佢可能無乜人報咁... ...

係呀, 可能你女表現好好呢.....報上午班?

哩間學校唔係咩出名學校, 所以當然冇咁多人報啦..... 不過佢亦都唔係好差,都OK GA~

大宅

好媽媽勳章

幸福謝師奶 發表於 11-11-2 10:16
係呀, 可能你女表現好好呢.....報上午班?

哩間學校唔係咩出名學校, 所以當然冇咁多人報啦..... 不過佢亦 ...
係呀,上午班...不過呢個星期六仲有2間in, 呢間又要我星期五前交留位費, 唔知交唔交好...

珍珠宮

naritawong 發表於 11-11-2 10:28
係呀,上午班...不過呢個星期六仲有2間in, 呢間又要我星期五前交留位費, 唔知交唔交好...
...

哩間唔係你首選呀?? 要交幾多呀??

大宅

好媽媽勳章

幸福謝師奶 發表於 11-11-2 11:52
哩間唔係你首選呀?? 要交幾多呀??
呢間唔係, 我首選係聖多默, 留位費好似500左右...
你呢?報咗邊間呀?

珍珠宮

naritawong 發表於 11-11-2 12:58
呢間唔係, 我首選係聖多默, 留位費好似500左右...
你呢?報咗邊間呀?

我係報N JER, 我仔10年2月出世GA....
不過我唸住出年係同佢報青衣商會GA......依家長亨間仁濟收左佢返N....

大宅

好媽媽勳章

幸福謝師奶 發表於 11-11-2 14:30
我係報N JER, 我仔10年2月出世GA....
不過我唸住出年係同佢報青衣商會GA......依家長亨間仁濟收左佢返N... ...
咁N班係咪明年9月開始返呀? 定足2歲就比佢返?

珍珠宮

naritawong 發表於 11-11-2 15:31
咁N班係咪明年9月開始返呀? 定足2歲就比佢返?

出年9月先比佢返啦, 2yrs太細個喇,哈~

男爵府

青衣商會幼稚園好唔好?

我個人覺得麻麻地 雖然佢係我樓下 不過我都情願搭校車返卓思 課程深d 否則驚接唔上小學

日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

珍珠宮

我成日經過,覺得D小朋友比較曳!
我聽過D老師話,盡量唔會話學生,怕D小朋友會唔鍾意返學,係我上年in果時同我講嘅.
我個人覺得,D小朋友喜歡返學,係要課程活動吸引,唔係靠老師取悅學生.
我就真係覺得間學校一般,報讀的家長,多數只因為方便,近,才讀,唔多因為覺得佢係好學校.

首頁

尾頁

跳至