自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

天阿~昨天瞓下午覺時,聽到"拍拍"聲,噪醒我。 睇下什麼事,原本有隻麻雀飛了入屋!佢企左係廚房門,看看下,嚇死我!我住20樓咖!我只不過打開了少少廚房窗佢都飛得入!c6又唔係屋企,尖叫冇人聽!仲要係到狂飛!
最後咬牙切齒,打開屋企所有窗,半個鐘後飛反出去。

真是什麼事都有第一次。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早幾年試過,由廚房入廳,重企係電腦椅扶手,我去睇就飛走.

amamjj  佢自己識走仲好, 最怕佢唔識自己飛番出去...  發表於 11-11-27 14:28

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:天阿~昨天瞓下午覺時,聽到"拍拍"聲,噪醒

原帖由 pandaforever 於 11-11-27 發表
天阿~昨天瞓下午覺時,聽到"拍拍"聲,噪醒我。 睇下什麼事,原本有隻麻雀飛了入屋!佢企左係廚房門,看看下 ...
我細個是住屋邨,成日有彩鳳和英無飛入屋,有一日有隻彩鳳飛咗入風扇入面,比風扇捲住,跟住成屋到是雀毛及碎肉。

sillything  好  發表於 11-11-27 22:37
mrsvera    發表於 11-11-27 18:52
pandaforever    發表於 11-11-27 18:03
panala  好核突   發表於 11-11-27 17:00

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇試過麻雀飛入屋

冇啊,不過成日有白鴿係冷氣機頂築巢!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我媽屋企張梳化每朝起身都有雀屎!點掛野響窗口,關細d個窗都仲有!而家唯有關窗瞓!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

如果有雀飛得入黎同築巢,糸好事,即糸你的家安全!

clarawuwu  可能,我例外啦..有年有隻雀飛入來間屋度之後,跟住就好黑仔  發表於 11-11-27 16:56
不知所謂的乙陸!!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

未試過有雀飛入來

侯爵府

畀面勳章

回覆:pandaforever 的帖子

嚇死人啦,我最怕!

男爵府

我都試過,重撒啲米喺地下俾佢食,食完重飲咗啲水!
望吓我同囡囡先至飛咗去。

pandaforever    發表於 11-11-27 18:04
charmaine_1    發表於 11-11-27 17:01

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:天阿~昨天瞓下午覺時,聽到"拍拍"聲,噪醒

原帖由 pandaforever 於 11-11-27 發表
天阿~昨天瞓下午覺時,聽到"拍拍"聲,噪醒我。 睇下什麼事,原本有隻麻雀飛了入屋!佢企左係廚房門,看看下 ...

男爵府

有冇試過麻雀飛入屋

我娘家露台有盆蘆薈&蘭花!啲麻雀成日插啲野草落去,周不時都見到佢地!

大宅

有呀!呢幾日差唔多日日都有隻麻雀飛入黎,不過兜左個圈就走,我99好驚佢入黎搵食呀!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好怕好在屋企未試過反而公司就試過mouth:

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

今天下午先有一隻麻雀仔飛咗入尌房, 佢唔係企係窗, 一情飛咗入黎, 我一入去佢就立即飛走, 我仲嚇咗一跳

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

我試過隻雀糸窗邊叫,最後嘈醒阿仔起身返學。
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

好媽媽勳章

有冇試過麻雀飛入屋

成日有,我全屋除左廚房都裝有蚊網,佢地成日飛入廚房便便,有次唔記得關廚房門,去完街返屋企個廳都有便便!

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

毛菅動
比著我唔豬典線

大宅

以前試過但好快飛走左

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試過BAT, 我阿媽徒手捉走佢...
試過鸚鵡,最後收養埋佢

子爵府

以前住公屋(未嫁)時試過, 果陣個廳有一幅牆有好多百葉窗, 久唔久會有雀仔飛入屋, 我都唔知係乜雀, 因為我一見到呢d情況即逃到睡房...

有朋友(男仔)住十幾樓, 試過飛隻蝙蝠入屋, 事後佢話佢媽咪同妹妹走晒入房, 得番佢同隻蝙蝠單打獨鬥. mouth:

首頁

尾頁

跳至