懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在我已37 WK,首先講下本人未有肚前,對性趣興趣不大,多是做被動角度,亦唔算享受其中!
但當陀左阿B後(唔知係咪因為係男仔關係?),對性趣大增,但礙於肚大唔舒服,唔鐘意同老公行埋,基本上有左後無同老公行埋過,於是上網睇片解需要,但老公完全不知情,一星期會有3-4次,咁係咪唔正常?
同埋睇得多。。大腦發放訊息會否阿B心智或發展架呢><?愈來愈擔心,有冇準媽媽有類似經歷??~~~

大宅

自從有左後性趣大增,可以點算?(認真討論)

我都係陀仔仔 都會性趣大左 但又唔會好似你咁勁 4-5 個月都仲會同老公行埋 但而家就黎七個月 都再無啦 忍下囉

大宅

bbivychan 發表於 11-12-2 03:19
現在我已37 WK,首先講下本人未有肚前,對性趣興趣不大,多是做被動角度,亦唔算享受其中!
但當陀左阿B後 ...

我唔知我肚果個男定女, 不過同你一樣, 我都有d擔心~~

hudsonchui  me too  發表於 11-12-2 16:35

大宅

係啦~~最怕影響貽教,唔知會唔會影響左阿B

另在網上搵到,唔知真定假~~~
轉自:http://hkg.westkit.net/?p=v&id=2187062

懷孕性生活,有助順產及嬰兒腦部發展

雖然大家都說妊娠中的性生活,會使父親的陰莖觸及胎兒的頭部,進而影響胎兒智力。但事實卻正好相反。

在妊娠期性生活過程中,父親的精子將以每小時100公里的速度向陰道推進,那些精液將觸及子宮中的羊水,這溫柔而又強有力的觸碰,使羊水產生波動,進而刺激胎兒的腦神經與皮膚。同時,精液還有殺菌的作用,進入孕婦體內的精子還可以幫助孕婦提高免疫力。

另外,孕婦在性生活中體會到的高潮對胎兒的發育也是至關重要的。女性的性高潮維持時間因人而異,但平均都會在十分鐘左右。性高潮作為一種很強的腦部反應,它會直接傳輸給胎兒的腦部神經,愉悅性刺激越頻繁,胎兒的腦部神經就越發達。

發育完全的胎兒可以完全感知父母性生活帶來的愉快感受。透過對正在進行性生活的孕婦的超音波顯示結果表明,胎兒有著較為明顯的反應與舉動,這在當時引起了一場熱烈的迴響。

當夫婦進行性生活時,胎兒也會有所反應。當腹中的胎兒是女嬰時,她會用嘴巴吸住自己的手指與臍帶,這是她對男性器官的本能反應。

人們往往因為不瞭解妊娠期中性生活的重要,而忽視胎兒的本能反應。超音波的檢查結果顯示,胎兒即使處於睡眠狀態,他的陰莖也會發生勃起。胎兒的勃起狀態猶如夫婦性生活時採取的性愛姿勢,因為胎兒本身是一個可以感知性的生命體。

在分娩時,經由產道出來的胎兒會受到巨大的擠壓,這也是胎兒的皮膚第一次受到直接的刺激。伴隨子宮的收縮,胎兒在受到擠壓刺激的同時也會感受到疼痛的感覺,尤其是胎兒的頭部、頸部和肩膀附近都會受到巨大的碰撞與擠壓,胎兒的本能反應,猶如孕婦在分娩時會感受到強烈的性感覺一樣,胎兒在妊娠期時,已有父母性愛的感覺,所以會減少驚恐,有助順產。

另外,不用過於擔心妊娠期間的性生活導致流產的問題。流產的原因大部分並非性生活所導致,而是胎兒自身發育不夠健全或存在其他的問題。

當然,妊娠期間的性生活也要適可而止,並且在某些時候是需要克制的。例如妊娠初期出現出血症狀、早期陣痛、有早產傾向等,這時就一定要避免性生活。

複式洋房

回覆:自從有左後性趣大增,可以點算?(認真討論)

我懷孕期間唔覺得性趣有乜改變,除咗36wk後無行埋,一路都有同老公做但唔頻密,每個月一、兩次咋。bb一切正常!

大宅

趣教勳章 畀面勳章

有左之後, 其實係可以有性生活架. 所以都係正常, 唔駛太擔心. 不過, 胎兒愈大, 性生活會比較困難. 如果孕婦感到不適就真係要暫停.

男爵府

我個個係男bb, 我會有想多左,不過只係想!老公怕整到bb,三個月前就話四個月後先掂我,四個月又話bb識踢我先
最慘係而家連攬攬錫錫都勁笑,上床都係聽音樂同bb傾計。。。
人地身材好左甘多,好哂料

公爵府

畀面勳章

引用:我個個係男bb, 我會有想多左,不過只係想!

原帖由 wingxsunny 於 11-12-02 發表
我個個係男bb, 我會有想多左,不過只係想!老公怕整到bb,三個月前就話四個月後先掂我,四個月又話bb識踢我 ...
你好攪笑我稔我老公響整個懷孕期都唔會惦我,不過我得10w,對呢d冇咩反應,以前鐘意架,家下冇稔,但有發過呢d夢!

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

男爵府

回覆:siutreasure 的帖子

哈哈我反而以前無諗,同你相反。可能個個人的hormones 吾同!

大宅

自從有左後性趣大增,可以點算?(認真討論)

樓主我同你—樣呀!想睇色情東西。但我無諗胎教問題,因我唔信的!
我媽媽無乜受過教育,唔多識字,對我更無任何胎教,我—樣都係咁過,已且自小讀書都叻,而我姐姐中三就唔讀書了,
我老公與我一樣港大畢業,但佢個妹會考得4分。

所以,我唔信胎教,我覺得基因問題,亦要睇似爸爸,還是媽媽的基因, 這影響了孩子的智商及專注力,
而後天環境亦很重要,即學校及其朋輩,正所謂"近朱者赤"

我有左之後,老公連kiss 都少呀,可能佢怕會引起性慾,只係成日摸肚咋!
而且我胎位低,不可能有房事!

別墅

懷孕7個月前都會做「愛愛」的
之後我唔敢啦,BB係裡面嘛...而且有點辛苦的
我係懷男仔BB,沒什麼特別想=-=
唯一想的..唔該BB你快D出世

複式洋房

樓主, 你都講中晒我想問既野!
我而家同你週數差不多, 自從我有咗後, 唔知點解成日都好想要, 但反之c6成日都唔想!一黎佢工作攰, 二黎我地平均一個星期都有一次, 差不多次次都係我做主動, 唉!但我真係覺得自己每日甚至隔日都想要!跟住我唯有自己上網睇四仔片, 有時都會幻想自己係av女角比男人搞, 先搞掂!我咁樣搞得多後, 都唔想同c6搞了!一黎佢真係滿足唔到我, 次次射完就瞓覺, 我起碼可以搞到自己有高潮先, 不過我成日驚高潮個肚硬晒時會否整到bb?同埋睇得四仔多, 會否個腦發放唔好的訊息比bb?我係陀囡囡的, 我其實好擔心呢d問題, 但真係唔知可以問邊個呀!

ajoycelo  呵呵, 我都好想上网睇4仔, 但穩唔到邊到睇, 可否介紹一些网址給我...  發表於 11-12-3 11:25
hudsonchui  me too, 你都講中晒我  發表於 11-12-2 16:36

大宅

我依家14WK5D, 仲未敢同老公dodo, 怕整親BB, 但就有時會發春夢, 通常發一半就醒, 醒左之後就覺得下腹有少少陰陰痛, 大約維持幾分鐘, 妳0地會唔會咁?

arki922  會呀~~  發表於 11-12-2 14:19

男爵府

我估如果之後沒有肚痛,出血或吾舒服,我估肚硬應該沒問題,不過最好問下醫生
但係,生完後又要坐月,又要照顧bb,我估生完都吾會好似以前甘多。。吾知我地會吾會好快變到"老夫老妻"

大宅

其實老公好想搞我, 話晒身材真係好左好多, 但佢都話有壓力, 因為好怕整親BB, 所以都未敢dodo.

男爵府

回覆 bbivychan 的帖子

[對不起, 雖然你o地討論緊好正經o既問題, 不過令我想起一個笑話... ...]
有個醒目bb, 一出世就識講o野.
對住面前個男人問:"你係唔係我 daddy?"
個男人答:"唔係, 我係醫生."
之後bb轉個面, 問旁邊o個個人:"你係唔係我 daddy?"
o個個人答:"唔係, 我係護士."
之後有個人o係床頭走埋o黎話:"bb, 我就係你 daddy 喇~! 出o左世, 係唔係好開心呢~!?"
咁bb就舉起隻手, 對住佢 daddy 個頭係咁篤, 仲話:"你試o下三日唔埋兩日係咁俾人篤篤篤睇o下點~!?"

idababy    發表於 11-12-6 16:32
hudsonchui  hahahahahah  發表於 11-12-2 16:37
家龍mA    發表於 11-12-2 13:58
--- 我是P牌爸! ---
--- 爸爸o既自尊心係建基於囡囡o既關注度 ---

複式洋房

回覆 mikona 的帖子

好搞笑

大宅

別墅

我都可以同大家分享下, 我第一胎係仔仔, 我發覺性慾的確幾大, 由有左同老公do do直到生. 亦有肚硬, 唔覺有任何問題, 順產幾個鍾就生左, 唔知有無關係, 而今胎係囡囡, 性慾沒有特別大, 但到現在5個多月, 亦沒有停過和老公do do, 如果無咩特別唔舒服, 本人認為是可以的

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至