論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

我已經講了好多次話淨係星期三同五可以用少量潔而亮抹野, 但係佢成日都係照用, 頭先又比我發現佢用黎抹. 個上面係有兩達果汁漬, 但係用普通清水抹就已經得啦! 使唔使又用 jiff呀? 我都唔明點解佢0甘鍾意用囉! 已經同佢講話係chemical野, 長期聞係唔好, 佢都唔識驚, 但我唔想同佢一齊死囉! 完全唔會理你講乜野. 我想問下各位姊妹, 如果我收埋支jiff, 等星期三五先比佢用會唔會好衰? 仲有我想問0甘樣可唔可以出warning letter比佢呀?

Fatnambb  我果個差不多一個月用一支. 唔再買佢就改用漂白水. 真係死得  發表於 11-12-12 17:15

大宅

回覆:潔而亮問題

係唔係賓?佢哋當支潔而亮係寶!乜嘢污漬都用佢!我屋企個姐姐已經抹花哂好多嘢,窗、水龍頭、玻璃,家私!你最好收埋,用先俾佢!

333s  自我改叫她刷洗, 干淨好多, 不過都須 checking 及不妥善再做.  發表於 11-12-12 14:52

別墅

我直頭吾買....費事怒氣兼食落肚......矩地連洗餐具及WOK都用.......

大宅

陪月勳章

回覆 fonimin 的帖子

佢係印0黎咖! 同你一樣佢都已經抹花好多野喇! 都係收埋佢好d

大宅

陪月勳章

回覆 littlecoco 的帖子

係呀! 佢開頭真係連食具都用囉! 都唔知過水過得乾唔乾淨, 見到之後都即刻話佢食具唔準用, 都唔知點解當知野係寶囉!

大宅

我尋日發現我個賓用BB洗衣液奶樽...咁喬亞B尋日同今日都肚 all,BB得十幾日人仔...見到佢 all 心痛屎!

diong  下...............  發表於 11-12-14 09:57
vici  OMG! poor bb  發表於 11-12-14 01:08
LHLMother  too bad.  發表於 11-12-13 22:39

大宅

陪月勳章

攪錯呀! 洗衣液同洗潔精都唔識分, 鏟佢啦

珍珠宮

引用:我尋日發現我個賓用BB洗衣液奶樽...咁喬亞B

原帖由 comeonbaby2010 於 11-12-12 發表
我尋日發現我個賓用BB洗衣液奶樽...咁喬亞B尋日同今日都肚 all,BB得十幾日人仔...見到佢 all 心痛 ...
bb洗衣液過好多次水都有味,同有殘餘清潔劑,用黎洗奶樽會食壞人,你有無話佢呀!你阿b肚痾可能關佢事!!

象牙宮

人地心不在此.... 其實想一想佢地的心, 都夠狠心/ 毒才是. 己經說 chemical 食壞人. 还是不改.

某日我做了一毒婦 的故事.
將 潔而亮 滴在佢用概碟, 叫她用碟裝佢食的飯, 佢就先拿去再洗才裝食物. hence,
証明佢係明白/ 知道 chemical 不好. 只是佢只關心/愛佢自己. 理得雇主死定活. 心里可能想你早d死.

自問我冇甘偉大, '值得' 為標準. 愛家傭? 佢值得, 我先會愛, ... 以恩報恩!
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

我以前件賓又係當jiff係聖物咁乜都用,
把幾火我成支掉左佢,再同佢講"見一次掉一次"!!

大宅

已話左佢啦....佢咪一味say sorry lor...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

任何清潔用品 ,
都有化學成份 .

唯有著力提點工人 ,
要將用具多加清洗 ,
以免大家吞落肚 ,
會引致腸胃不適就不好了 !
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

大宅

陪月勳章

我個賓姐第一時間黎到我屋企就叫我買支潔而亮俾佢用!聽大家咁講,我都要留意一下佢用支潔而亮黎抺D咩野先!

333s  別人的失敗, 也會令自己成長/ 叻  發表於 11-12-13 12:30

大宅

引用:我個賓姐第一時間黎到我屋企就叫我買支潔而

原帖由 imphyllis 於 11-12-12 發表
我個賓姐第一時間黎到我屋企就叫我買支潔而亮俾佢用!聽大家咁講,我都要留意一下佢用支潔而亮黎抺D咩野先 ...
係啦!我都唔識呢啲嘢!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

...SO crazy

男爵府

回覆:lailai1026 的帖子

我曾見過我的前印姐攞支潔而亮來洗我和c6的茶杯(但無用來洗她的茶杯)我問她為何不用冼潔精佢話去唔到漬,我即示範用洗潔精只需用多少少力就乜漬都luck晒,只不過係佢懶用力同話之你死!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 vivienfong 的帖子

My helper use jiff to clean floor!

大宅

陪月勳章

回覆 albertle 的帖子

唔係嘛! 花晒啦! 佢地真係好可惡呀!

大宅

我今日發覺支BB淸潔液用剩1/3, 但工人只係黎左一星期, bb 都未夠14日大, 洗奶樽點解會用左咁多?bb今日都仲all緊呀...

vici  快D同BB轉豆奶,可以止 all 架  發表於 11-12-14 01:13

男爵府

首頁

尾頁

跳至