跳至

首頁

尾頁

大宅

保良局張潘美意v青草地有何意見

各位bk東涌媽咪:

對以上2間有何高見, 因仔仔下年讀k1,
thanks.

大宅

Re: 保良局張潘美意v青草地有何意見

保記比青草地功課多, 寫字多.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

somama^_^ 寫道:
保記比青草地功課多, 寫字多.

somama^_^,

你好呀!!

我想問....你覺得....咁....係好定唔好呢

伯爵府

i will choose green pasture, their teacher are very nice

大宅

Hi 貝貝,

我覺得不好, 外國research 應為5

複式洋房

hello,好耐無上來添,公司勁忙呀!!!
真係好想好似你地甘做full time 媽咪呀 !!!!

唔...我依嫁都係呢兩間學校徘徊緊....1516呀 !!!

都聽過其他媽咪話保良局多功課,其實d功課係多成點jet,我d neighbour全部都係後生仔女,無得8下,你地8唔8到點多法呀????

我見保良局都有好多活動,又係辦學集團,各樣都好似有保證d甘....

1516 1516 1516 1516

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

somama^_^,

多謝你回應....我一方面又想囡囡第日容易適應小一....一方面又想佢係幼稚園讀得開心....我個心都係1516.....不過我而家都係淨係同佢報左保良局(收左).....未報青草地 :-P

呀.....唔記得話你知.....我將會搬入富東.....所以想幫囡囡報東涌學校

大宅

貝貝:

我現在都同你一樣係到1516, 全部情況同你一模一樣, 時常係到徘徊更,好煩, 但我聽過有d家長說每日有2-3本功課啦, 甘算不算多.

但我又驚因這樣嚇怕我囝囝.好煩... ?-( ?-( ?-(

somama:

好耐無同你聯繫啦, 甘我想問你有無聽過青草地幾年級會有功課做, 大概有幾多本,

真不好意思時常都煩到你.

大宅

lwsdebbie, 貝貝,

不要客氣!!

我自己本身讀保良局小學 & 中學. 我自己細個時, 日日都做功課做到好夜.

但我的家務助理對保記就讚不絕口, 她兩個小朋友也是讀保記的. 據她說, k1 第一個學期尾就有些帶回家的線條練習, k2 就開始有中, 英文生字, 現在k3, 就有補充練習 & 中, 英文生字. 環境方面, 一定比青草地好, 這點我也同意.

青草地的功課量好似没有這樣多, k1下學期也有線條練習, 但k2才有功課帶回家, 也是中, 英文生字, 而且k3 也没有什麼補充練習. 但我没有親自去過保良局參觀過/ 問過, 所以没有其他意見了.

聽我個家務助理說完, 我也想去保記參觀一下~~~

大宅

貝貝,

你何時搬來??? 有空上來talk talk 啦.

我好似在03年10月會那兒見過你, 但我很少去那兒的.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

somama^_^ 寫道:
貝貝,

你何時搬來??? 有空上來talk talk 啦.

我好似在03年10月會那兒見過你, 但我很少去那兒的.

somama,

我係28/11拎鎖匙....30/11第一晚係新屋過....我諗算係果日入係啦....到今日d傢電都未齊晒

我係1103媽咪會架

禁止訪問

大宅

jessica,

你個答案好好笑, 不過你也細心, 因為現在的細菌真的很勁, 公

首頁

尾頁

跳至