跳至

首頁

尾頁

大宅

簡直不知所謂, book 左考試既琴房, 比晒錢都無得練
明明係佢地mark 部時mark 錯左時間, 又話我地遲左, 間房無人練, hea 左係樹都唔比我地練, 成二百蚊半個鐘, 有時唔係為錢, 都係想小朋友考試前練下個琴啫, 點解可以咁不近人情㗎

大宅

咁你哋有收據寫齊日子時間架喎, 就算佢哋寫簿時mark錯咗, 咁大家都會睇返收據做準則啦, 佢哋無得抵賴, 若你遲到, 人哋緊係唔比你練啦, 打開門做生意, 個個都遲到, 咩時間都話補返, 仲得掂架咩. ( 不喜勿插, 我都係以事論事~)

大宅

回覆:rainful 的帖子

呢間琴行係天水圍邊度?

大宅

不知所謂既琴行: 天水圍雅歌琴行!

果日唔係我親自去交,叫左公公去交, 但已約好時間, 間琴行都唔知係咪吓老人家睇唔清楚, 亂咁寫, 個小姐係電話覆我個時間同寫上去張單既時間唔一樣。我唸佢都覆左個時間比我應該ok la, 番屋企無特別再chk.

另外最係個小姐仲要講到係我地係專高登要遲咁。

事到如今, 都只好嘆自己入左間黑店,請 各位JM自己小心啲!

大宅

回覆 回覆:abcd77的帖子

頌富廣場,二期。

大宅

咁就真係口同鼻拗, 但你都好大責任架喎, 又唔對返張收據

我小朋友都有在這裏考試, 我亦有試過 book琴練, 果度有幾位小姐做嘢,
我遇到果位同我book 琴講得好清晰, 大家仲對咗幾次時間tim....

大宅

回覆 88 的帖子

你假手於人, 之後又唔去跟進, 出錯咗就張個責任推去別人身上, 你都要檢討下喎!

果度間琴行老闆好似幾nice, 不如你將個情形同個老闆講, 睇下有無得補返...或再安排個時間練, 而家最緊要你小朋友有得練, 應付咗個考試先!

大宅

不知所謂既琴行: 天水圍雅歌琴行!

就係見個小姐係電話同我覆左幾次都無問題, 點都估唔到佢會寫錯。 再加上張單寫明已book 既時間, 不可更改。 所以就算我真係番去chk 番張單都無用啦。 今次我迫住要幫親黑店, 但其他JM, 你地如果有選擇的話, 自己小心啲

大宅

回覆 回覆:rainful的帖子

我只係張我既感受講出來, 眼見個琴室無人練, 我又比左錢, 另外一個小姐開埋個門預左比我地入, 但另一個小姐就立刻打電話問(我估係老闆卦) .打完電話就即刻欄住唔比我地行, 仲話係我地專登遲去, 所以無得入。 哈哈,

大宅

鄰居個仔都係呢間學琴, 跟開個MISS最近比人炒左, 原因係佢教得太快, 老闆叫佢拖下鐘, 佢唔聽, 咁就炒左. 有冇其他內情就唔知, 因為都係聽MISS單方面講, 不過鄰居就話個MISS教得好好.
大家都要好起來啊

男爵府

回覆 water2002 的帖子

唔係教快啲, 琴行有著數咩? 佢哋唔係根據琴試級別或用咩級別的書來計錢咩?

大宅

Web 發表於 12-5-16 18:41
回覆 water2002 的帖子

唔係教快啲, 琴行有著數咩? 佢哋唔係根據琴試級別或用咩級別的書來計錢咩? ...
我小朋友冇學琴唔清楚, 個鄰居咁講我咪聽law!

rainful  好難講, 個老c比老闆抄咗, 可能唔順氣都會唱衰, y 曲架喎!  發表於 12-6-21 05:14
大家都要好起來啊

首頁

尾頁

跳至