樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環境邊個好d?除馬鐵外,去銅鑼灣返工要幾耐?

男爵府

我都想知,因我都睇中左嵐岸!

複式洋房

唔係好清楚不過我上個星期都買咗嵐岸我地兩公婆都係返銅鑼灣

複式洋房

計過680cwb返mos繁忙時間9個字

男爵府

引用:計過680cwb返mos繁忙時間9個字

原帖由 totalyau 於 12-08-24 發表
計過680cwb返mos繁忙時間9個字
Morning and evening?

男爵府

引用:唔係好清楚不過我上個星期都買咗嵐岸我地兩

原帖由 totalyau 於 12-08-24 發表
唔係好清楚不過我上個星期都買咗嵐岸我地兩公婆都係返銅鑼灣 ...
係咪比曉峯好?

男爵府

一個私樓(長實),一個夾屋
一個新D,一個舊少少
住置係正隔離,方便程度差唔多。
2 邊都睇下樓先知自己鐘意邊度多D喎,好唔好住呢D野好主觀。
睇錢份上,我要忍忍忍~

大宅

very far

複式洋房

Evening 6:30-7:00絕對認同好唔好住係好主觀!我地兩公婆:一個想要近鐵路(方便D)一個要住嘅環境靜!有海景!附近唔算太多公屋!又平又有新樓住又新會所!睇咗約半年各區樓!最後選擇呢度

男爵府

回覆:嵐岸定曉風好住?請指教。

I lived in saulito for two yrs. I
don't like it and move out finally .
Must have to redecorate otherwise a lot of stuff need to be fixed.
If u don't have car .. Unconvenient
If u take mtr, u need to walk ten mins without cover. Typhoon or sunny is really trouble
Propety mgmt is unresponsive and not responsible . Really bad mgmt! Complaint n time .
Bus is not many as what you expected.
I can say good looking only.

禁止訪問

子爵府

唔計價錢,當然嵐岸好啦~

嵐岸會所有地方燒烤(要預先 book),有室內暖水泳池;2 個屋苑的會所分別好大。嵐岸向馬路地下單位仲有花園種下野。

在 mos 77 區 e 2 個屋苑一般好住啦~

返 CWB 要出富安坐車,681 或 680 (p 車同 x 車唔經),打風落雨好太陽都幾係。本區配套唔得,樣樣都要入番市中心。

平心而論,同等價錢我唔會考慮 77 區囉。 e 區主要 sell 靜 d 同個海濱公園架咋。

男爵府

這兩個屋苑都有親戚和friend係到住!自已無車靠van仔or巴士唔方便、要捱雨!最主要係都幾嘈喎!因為給馬路圍住!

男爵府

嵐岸啦, 話晒都係私樓

複式洋房

本身鐘意海典灣多D!但係睇落嵐岸新過佢,尺價平過佢!樓齡低過佢,去馬鐵站近過佢!所以選擇嵐岸!但就係長實樓!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

嵐岸廁所無窗,當年因為咁而卻步

侯爵府

嗰區真係唔Ok㗎!如果你有小朋友仲煩,去學嘢,又要搭車,好天曬,落雨淋。有時見到啲工人\"的"住個B上落小巴都好煩,嗰邊又嘈,所以我最後都放棄咗買嗰邊。

lmy

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嵐岸好過曉風, 私樓多些設施, 附近環境好正, 出入就比較吊腳!!

公爵府

我反而相當鍾意呢區,環境舒適係我首要條件,我本身揸車多所以交通可以接受,樓下無商場無咁dirty同雜,不過嵐岸d料出名差,新樓你都要預咗執過晒,又有黑厠加上係長實樓長實管理,同區我寧可揀海典灣,話晒信和樓質素同管理好好多。當年唔揀另一原因係車位嚴重不足。

別墅

聽聞嵐岸d料真係好麻麻

kitbebe  贊成, 但夾屋都唔好得幾多!!  發表於 12-9-11 13:10

首頁

尾頁

跳至