興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

昨天新回家,好懶,淨係猛訓,而且冇乜反應,好呆請問佢地食量大約幾多?我唔多見佢飲水食野,怕佢餓親,是否未慣呢

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:熊仔鼠一問

淨係係角落頭

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無屋仔俾佢?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:無屋仔俾佢?

原帖由 aminafy 於 12-12-04 發表
無屋仔俾佢?
原本個屋好小,就係上面嗰個,打算放工買過一個比佢,原本寵物店三隻一個籠,不過都係冇屋既

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

meko~ 發表於 12-12-4 08:45
淨係係角落頭
個籠太細啦..............

養熊仔鼠既籠唔可以太細, 搞到佢地無乜位走架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

meko~ 發表於 12-12-4 08:44
昨天新回家,好懶,淨係猛訓,而且冇乜反應,好呆請問佢地食量大約幾多?我唔多見佢飲水食野,怕佢 ...
你參考下以下既資料啦

【轉帖】 倉 鼠 基 本 知 識 -3-

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:meko~+發表於+12-12-4+08:45+淨係係

原帖由 miriam 於 12-12-04 發表
個籠太細啦..............

養熊仔鼠既籠唔可以太細, 搞到佢地無乜位走架.
喔,竉物店呃左我添,話呢個夠我以前飬過倉鼠,唸唸下又好似以前個鼠籠重大mouth:等我物識一個,暫時見呢款幾好

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:meko~+發表於+12-12-4+08:44+昨天新

原帖由 miriam 於 12-12-04 發表
你參考下以下既資料啦

【轉帖】 倉 鼠 基 本 知 識 -3-
Thank you

大宅

天氣涼左佢地會少啲活動, 記得用布KUM住個籠擋一擋啲風, 仲要俾多啲墊材保暖

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

meko~ 發表於 12-12-4 12:02
喔,竉物店呃左我添,話呢個夠我以前飬過倉鼠,唸唸下又好似以前個鼠籠重大等我物識一個,暫 ...

我都買咗呢個呀 .....................

公爵府

meko~ 發表於 12-12-4 08:44
昨天新回家,好懶,淨係猛訓,而且冇乜反應,好呆請問佢地食量大約幾多?我唔多見佢飲水食野,怕佢 ...

可能新環境未適應 ..................
一般佢哋係日頭瞓覺, 晚間先黎活動 (跑跑輪)
不用太擔心

公爵府

meko~ 發表於 12-12-4 12:02
喔,竉物店呃左我添,話呢個夠我以前飬過倉鼠,唸唸下又好似以前個鼠籠重大等我物識一個,暫 ...

注意 ......... MICA 呢個呢間屋好大, 但個跑輪會比較嘈!!!!!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:meko~+發表於+12-12-4+12:02+喔,竉

原帖由 florence0204 於 12-12-04 發表
注意 ......... MICA 呢個呢間屋好大, 但個跑輪會比較嘈!!!!!
夠用嗎,大約幾錢

公爵府

meko~ 發表於 12-12-4 13:50
夠用嗎,大約幾錢
呢間都夠喇 ......... 向旺角金魚街 I LOVE RAxxIT 買 $163

公爵府

也可以考慮整膠箱比佢 ...............
自己加手樽 / 大跑輪

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:meko~+發表於+12-12-4+13:50+夠用嗎

原帖由 florence0204 於 12-12-04 發表
呢間都夠喇 ......... 向旺角金魚街 I LOVE RAxxIT 買 $163
Thank you

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:也可以考慮整膠箱比佢+...............+自

也可以考慮整膠箱比佢 ...............
自己加手樽 / 大跑輪
我驚佢咬膠,同埋好似好難整,我見你地整得好靚

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:天氣涼左佢地會少啲活動,+記得用布KUM住個

原帖由 judykai 於 12-12-04 發表
天氣涼左佢地會少啲活動, 記得用布KUM住個籠擋一擋啲風, 仲要俾多啲墊材保暖 ...
謝謝提點

公爵府

meko~ 發表於 12-12-4 13:59
我驚佢咬膠,同埋好似好難整,我見你地整得好靚

係呀 ............ 膠箱我C6幚個囝整

王國長老

獸醫講唔好用木糠, 怕有倒刺同蝨, 你可以買 Care Fresh 個隻環保紙砂, 可以係廁所沖走架.

首頁

尾頁

跳至