自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

急... 證券行執"立

我個屋企人有D股票放左係一間證券行係朋友做開 (好多年),
今日打去問下掂知朋友 & 證券行電話都唔通 (CUT 左線果種), 有無人知如果證券行執"立"D股票掂羅返.

珍珠宮

Re: 急... 證券行執"立

直頭踩上去睇下先啦!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章

快d去睇下喇, 老公話佢執粒就乜都冇架喇

男爵府

o下!! 甘大穫~ 如果d股票未轉名, 甘就凍過水 lu

大宅

急... 證券行執"立

馬上聯絡證監會,並提供有關資料!

證監會

投資者熱線(一般投資者保障事宜) : 852-2840-9333
tigerboy - born in october 1998 - i'm proud to be his mama!

大宅

THANK YOU FOR ALL MAMA, 我屋企人話會係 Lunch 直接去睇下, 而家末比電話我, 等埋佢電話就知係掂.

男爵府

係邊間證券行? 比個名黎丫

如果間證券行無將客人既股票轉按比銀行, 都可以取番d股票架, 相反就咩都無。

大宅

好不幸, 屋企人去過已換了第2間公司,
證券行名 : Grand On Ward Security Ltd
已打去證監會, 要我地 fax d 資料比佢, 睇下下一步掂做, 不過果位同事講, 如果最終, 要去 claim 基金賠償, 唔係佢地部門. 我想問下如果d股價比個證券行買晒, 可否 claim 基金賠償.

大宅

醒目開學勳章

如果係現金戶口,客戶一定可以取回股票.
如果真係要索賠,上限只有15萬賠.
妳先打去証監會,睇下佢地可以點幫到妳.

首頁

尾頁

跳至