跳至

首頁

尾頁

複式洋房

龍B....煩惱中,入邊間N1好!想全日!
激活太貴,而且我冇諗住佢升私小!

天樂,冇全日!

有冇媽咪知: 夏瑞芸VS天頌VS天恒VS天恩幼兒學校
邊間好D?活動教學!

老師又有愛心!

有冇人可以俾意見?

複式洋房

冇人知??

子爵府

回覆:cforcarol2003 的帖子

我都好煩惱,有無人知幾時要報學校

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:龍B....煩惱中,入邊間N1好!想全日!激活

原帖由 cforcarol2003 於 13-03-26 發表
去過夏瑞芸in,收左,但因為校舍較舊, 所以最後放棄,但in時感到老師是非常有愛心同耐性,其實夏是不錯的選擇

複式洋房

回覆 櫻花餅 的帖子

尋日打左去,夏-夠18個月報!激活11月派,可網上DL!
天樂9月派, 要到校自取!

你有咩心水?

複式洋房

回覆 shirleyleung15 的帖子

咁你最後選左邊間?
我都知夏舊D,但見人地話佢幾好!

另我唔想佢去D有跨境校車/太多大陸人讀果D幼園!日日返工都見到依D車就驚!

子爵府

引用:回覆+櫻花餅+的帖子 尋日打左去,夏-夠18

原帖由 cforcarol2003 於 13-03-27 發表
回覆 櫻花餅 的帖子

唔該曬呀,我未有心水,天樂好似好多媽咪報

子爵府

引用:Quote:原帖由+cforcarol2003+於+13-03-26+

原帖由 shirleyleung15 於 13-03-26 發表
去過夏瑞芸in,收左,但因為校舍較舊, 所以最後放棄,但in時感到老師是非常有愛心同耐性,其實夏是不錯的選 ...
夏瑞芸喺邊度架

複式洋房

回覆 櫻花餅 的帖子

天樂只有半日班,冇全日!
收生都收好多!

大宅

引用:龍B....煩惱中,入邊間N1好!想全日!激活

原帖由 cforcarol2003 於 13-03-26 發表
其實間間都報啦,唔係話想入邊間就一定收,加油!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

cforcarol2003 發表於 13-3-27 09:46
回覆 櫻花餅 的帖子

我最後簡左無學劵既幼稚園

伯爵府

櫻花餅 發表於 13-3-27 10:04
夏瑞芸喺邊度架
景湖居

複式洋房

回覆 shirleyleung15 的帖子

好貴喔!!

大宅

回覆:天水圍N1, 夏瑞芸VS天頌VS天恒VS天恩幼兒學校!

其實依家都唔係你話入唔入間幼稚園了,而係間幼稚園揀唔揀你,報左先囉,除非你話自己心儀既唔收的寧願唔讀。如果唔係你都係要報哂幾間

大宅

引用:其實依家都唔係你話入唔入間幼稚園了,而係

原帖由 mandada 於 13-03-27 發表
其實依家都唔係你話入唔入間幼稚園了,而係間幼稚園揀唔揀你,報左先囉,除非你話自己心儀既唔收的寧願唔讀 ...

複式洋房

回覆 mandada 的帖子

依家讀個N1姐,都要咁辛苦!唉~~~真係咩世界!

洋房

我都想知

大宅

引用:回覆+mandada+的帖子 依家讀個N1姐,都要

原帖由 cforcarol2003 於 13-03-28 發表
回覆 mandada 的帖子

依家讀個N1姐,都要咁辛苦!唉~~~真係咩世界!
依家有N班既學校少,但需求大。

大宅

回覆:天水圍N1, 夏瑞芸VS天頌VS天恒VS天恩幼兒學校!

天頌我個仔四年前N1,返咗唔夠半個月退學。當時佢未識講嘢(語言發展遲緩),頭兩日家長陪上堂還可以,兩個老師對大約廿個學生(唔係好記得),當時因為近屋企所以報呢間。
之後惡夢開始,亞仔一開始轉全日就扭計唔肯返學,初頭諗住佢唔習慣,點知連夜晚瞓覺都發惡夢勁喊,每日都唔肯上學校條樓梯。
當時班主任話佢見得多呢D case慢慢就慣,仲有三兩日班主任就話我個仔流鼻涕不如去睇醫生等等(好似唔想亞仔返學)
最後,我懷疑佢午睡被迫困黑房受驚
1)因為之前亞仔唔怕黑,自從返學之後唔敢關燈瞓。
2)
亞仔好憎班主任,試過坐BB車見到佢想用腳踢佢(亞仔從來無咁對人)

雖然短短日子,但做媽媽永記於心那段黑暗日子,亞仔完全好似撞邪變咗另一個人咁。足足成個月先回復正常開朗。

以上只係我個仔經歷,可能學校有其他好老師

複式洋房

回覆 ^Vivi^ 的帖子

嘩!咁都得?咁冇愛心既老師!
我都係諗住近屋企!打風落雨都唔濕身!......咁唔要依間喇!

最後你轉左邊間?介紹下!...

首頁

尾頁

跳至