家事百科

跳至

首頁

尾頁

洋房

kdk 圓形抽氣扇, 點樣拆洗?
拉繩打開個罩, 就開關.....

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係唔可以拆洗, 只可以抺.

http://www.shew.com.hk/media/291 ... I-15WUE07_ct_en.pdf

大宅

回覆:help ~ kdk 廁所圓形抽氣扇, 點拆洗

無得拆,拆到都係硬來

象牙宮

coxpoli 發表於 13-6-2 17:39
kdk 圓形抽氣扇, 點樣拆洗?
拉繩打開個罩, 就開關.....

圓形.. 不能
方形 ...可折可洗.

研究后. 用方形的.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

是可以的,扇葉可以,白色的膠面罩也可以。
扇葉要用少少力拉,(拉時要襟實把扇,否則可能成把扇甩出來!),膠面罩要擰甩2粒螺絲。記住洗完要完全整干晒先好裝番~
要熄電掣先好換!
我地 2個星期洗一次的,易拆到我個妹都識!
若唔想拆,用酒精抹也可以,但唔夠拆開洗咁干淨

333s  在水電店試. 折不了. 原來非也...  發表於 13-6-3 17:59

象牙宮

pineapple0983 發表於 13-6-3 15:08
是可以的,扇葉可以,白色的膠面罩也可以。
扇葉要用少少力拉,(拉時要襟實把扇,否則可能成把扇甩出來!) ...

pineapple 比水電CF 叻喔.

圓形抽氣扇? pls re-confirm thx.

CF 話 廁所要裝 round shape, 問他可折來洗. 他說不行.
还叫我不必洗, 抹一抹. 無人0甘洗. 最多一年換一个新的. 別家愛脏, 不洗不抹 totally not my business
我要能洗干淨. 清洁.

酒精抹

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

點解拆唔到?有片有真相:http://ent.i-cable.com/program/s ... .php?video_id=28841 自行更換抽氣扇教學

FiFi@2012  而家先知可以拆開洗  發表於 13-6-8 23:33
緣生緣長,緣去緣滅。

象牙宮

COFEE 發表於 13-6-3 23:31
點解拆唔到?有片有真相:http://ent.i-cable.com/program/space4/videoPlay.php?video_id=28841 自行更換 ...

cofee 提供的較佳. 一看就明

原來扇是大力少少拉出來的.

pineapple0983  的確是好易!d 商人當然唔想你識拆,最好用半年就同佢買過把!我幾把扇用左幾年,係咁拆出黎洗,不知幾正常!  發表於 13-6-4 11:31

理性討論交流者。

洋房

唔該晒.... 我明白啦 ~

子爵府

非常有用,謝謝!

男爵府

發覺只有離開幸福, 才能看清幸福, 但代價總不低, 但是,沒有錯過, 又何嘗會知道什麼是對的.

首頁

尾頁

跳至