懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我eq高先忍到佢走,請大家小心

大宅

winnor 發表於 13-6-24 15:32
我eq高先忍到佢走,請大家小心
可唔可以講多d?

男爵府

回覆:千萬不要請陪月x夏蘭。不懂煮食對BB也冇愛心

咁驚!!佢咁差,咁你都忍佢,俾錢佢用!!

複式洋房

回覆:puipui_lui 的帖子

請之前又話好有經驗,又話你唔簽約,明天我会同第二个簽。扮到好搶手,等我有了阿B三个就簽了她。大家小心,通通是假象!佢Dreference letter 唔知有幾真,不過佢冇近兩三年的ref letter, 我大意冇問佢。

佢㷛湯冇味,好似滾湯一樣,㷛魚湯要我阿媽教先知煎完先落滾水,湯先会白。零煮食基本常識。煮送都兩三款,我一星期後,我認唔同佢講可唔可以煮其他,之後佢天天都問我想㷛咩湯同煮咩送,日日如事問了我一個半月。如果我話事彈,佢晚上九点十点call 你問你想食咩:;pppp:好驚!我比佢萬六一個月,可可以專業一点!

阿B哭,不会主動從廚房出來,我認唔住之吓,叫佢出來照顧阿B,因為我好累當時我阿B未戒夜奶,佢同我講你想做完廚房D野先照顧你阿B,定你唔洗我做廚房野先。我好興之下我自己照顧算數。个半月來佢只幫阿B沖涼同沒有其他!

複式洋房

回覆:queenie718 的帖子

因為个間上環社企,陪月未返先比三份一,陪月返工後一星期要比全數个半月。

男爵府

回覆:winnor 的帖子

你唔打去投訴!唱衰佢

複式洋房

引用:你唔打去投訴!唱衰佢

原帖由 queenie718 於 13-06-24 發表
你唔打去投訴!唱衰佢
佢話冇人,好難找到人,意見接受,態度照舊,因為我己比了全數,我做得咩?我估間公司知,但又賺到你錢,隻眼開隻眼閉幫佢接客。最後 佢地好鍾意話多謝你支持社企

男爵府

引用:Quote:原帖由+queenie718+於+13-06-24+發表

原帖由 winnor 於 13-06-24 發表
佢話冇人,好難找到人,意見接受,態度照舊,因為我己比了全數,我做得咩?我估間公司知,但又賺到你錢,隻 ...
咁你就同佢講,要係消費者委員會投訴佢哋囉!!

大宅

引用:Quote:原帖由+winnor+於+13-06-24+發表佢話

咁你就同佢講,要係消費者委員會投訴佢哋囉!!
agree! 一定要投訴!

男爵府

引用:Quote:原帖由+queenie718+於+13-06-24+發表

原帖由 kobe2013 於 13-06-24 發表
agree! 一定要投訴!
係啦!無理由咁樣都可以俾佢過骨!!遲d大把受傷媽媽!!揾陪月係想減輕自己負擔同有人照顧!唔係太多錢揾人求其擺係到就算!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+kobe2013+於+13-06-24+發表ag

係啦!無理由咁樣都可以俾佢過骨!!遲d大把受傷媽媽!!揾陪月係想減輕自己負擔同有人照顧!唔係太多錢揾 ...
佢地算過度過,要你簽兩份約。一份同社企簽,一份同陪月簽。有咩事,要去勞工處搞。我是顧用佢,好難做到D咩。因為佢有返工。姊妹小心,我買了个教訓!

大宅

我年頭請個陪月都係上環社企的,一樣咁差,打去投訴都冇用,我都死忍左一個月,搞到有少少產后抑鬱。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:因為个間上環社企,陪月未返先比三份一,陪

因為个間上環社企,陪月未返先比三份一,陪月返工後一星期要比全數个半月。

...
又係社企!仲要萬六?

伯爵府

佢話冇人,好難找到人,意見接受,態度照舊,因為我己比了全數,我做得咩?我估間公司知,但又賺到你錢,隻 ...
下?為何比全數?
我炒陪月果陣既要賠訂又要賠七天通知金。
D社企都幾衰。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+winnor+於+13-06-24+發表佢話

原帖由 melomame 於 13-06-25 發表
下?為何比全數?
我炒陪月果陣既要賠訂又要賠七天通知金。
D社企都幾衰。
有時陪月同工人講个信,想不到佢地算到盡要你簽一个又一个陷阱約。還有我比預產期早了兩星期,个陪月蘭姐話好忙來唔到,要到份約个日期先得。我自己湊了阿b成个幾星期佢先出現。我Dfriend 話D陪月唔應接job接得禁密,冇人可以指果一日生仔,開刀都有变數。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+melomame+於+13-06-25+發表下

原帖由 winnor 於 13-06-25 發表
有時陪月同工人講个信,想不到佢地算到盡要你簽一个又一个陷阱約。還有我比預產期早了兩星期,个陪月蘭姐話 ...
你朋友說得對。
間機構有問題。
合約也有問題!
開名啦,等大家不要中招。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+winnor+於+13-06-25+發表有時

原帖由 melomame 於 13-06-25 發表
你朋友說得對。
間機構有問題。
合約也有問題!
如題陪月員X夏蘭,公司上環社企, 公家醫院只比佢地放傳單个間。

男爵府

果間野就係叫“社企“啊?:;pppp:係咪黑店嚟架???唔得就唔好亂咁推薦俾人啦!!!幫唔到我哋d媽媽之餘,仲會越幫越忙啊!!:;pppp::;pppp::;pppp:

男爵府

引用:我年頭請個陪月都係上環社企的,一樣咁差,

原帖由 Eric2012 於 13-06-25 發表
我年頭請個陪月都係上環社企的,一樣咁差,打去投訴都冇用,我都死忍左一個月,搞到有少少產后抑鬱。:cryin ...
咁你哋兩個都要約埋一齊上消費者投訴啦!一個媽媽咁講姐!!兩個媽媽又係咁講播!!可能到時唔止添!!宜家係佢哋誇張咗佢哋的product貨不對板!宜家係佢公司唔誠實!!就要出聲!!叫佢哋回水囉!!!或者賠償返你哋精神上的損失:;pppp:又攪到你哋有些產後抑鬱!!呢點已經夠啦!!嚴重要keep住睇心理醫生架!藥費佢俾啊?
宜家係浪費咗你哋的時間同金錢播!!!

複式洋房

回覆:queenie718 的帖子

其實,老實講宜家好多社企都系自負盈虧,即是私人公司,祇不過佢地d仲介費用比外面平D

首頁

尾頁

跳至