影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

http://www.letv.com/ptv/pplay/82845/1.html

岩岩睇完第一集都幾好, 雖然我唔鍾意葉璇, 但佢演出真係唔錯, 初出場好似狒狒咁好搞笑. 主要係想捧李東學既場 (果郡王).

有個女配角秀梅其實仲靚過葉璇.

(補相: 葉璇)

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

真係好睇, 忍唔住一口氣睇左三集, 欲罷不能. 可惜夜啦, 聽日要返工, 要訓囉.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

畀面勳章

葉璇個樣真係好攪笑

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:http://www.letv.com/ptv/pplay/82845/1.ht

原帖由 edea 於 13-07-01 發表

http://www.letv.com/ptv/pplay/82845/1.html
鐘意果郡王x2

王國長老

王國長老

引用:Quote:原帖由+edea+於+13-07-01+發表本帖最

原帖由 ZACK 於 13-07-02 發表
鐘意果郡王x2

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

咁要睇下啦!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ZACK+於+13-07-02+發表鐘意果

原帖由 edea 於 13-07-02 發表

巧靚仔

王國長老

王國長老

終於煲晒33集, 好感人.

故事大約講民初時期, 男主角少勇(李東學)同女主角葡萄(葉璇)係哥哥同弟婦關係, 少勇既弟弟係智障人士, 父母買左葡萄返黎做佢老婆, 點知一成親少勇既弟弟就意外死左.

少勇同葡萄熱戀, 但係因為當時國民黨統治又發生好多事, 有一日少勇爸爸二大救左一個受傷既日本逃兵, 偷偷送佢走, 後來少勇讀書讀壞腦, 自以為正義去告發左個老豆, 二大被判槍斃, 行刑後葡萄諗住收屍, 點知發現二大未死, 佢救左二大返屋企, 收埋屋企地牢救治, 並趕走左少勇, 於是二大好多年都活在地牢, 天災人禍, 葡萄同視為親爹既二大不離不棄, 孝義動天.

直到多年後有一日二大黃膽病病重垂危, 葡萄冇辦法下終於搵少勇返黎救父(少勇係大夫), 少勇驚見父親尚在, 痛哭後悔不已, 但二大不再認子, 拒絕相認...

結局好感人, 喊完又喊.

首頁

尾頁

跳至