夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上一代好似好多人都係好細個就結婚,咁就行一世,依家仲有幾多人係咁呢,不如大家分享下鼓勵下

大宅

熱血勳章

回覆:究竟有幾多人係從小拍拖拍到大結婚架呢,入來分享下

幾多歲為之小?我同老公中學時拍拖 識左八年後結婚 至今識左十六年了 仔仔六歲!

大宅

我同我未來老公14歲一齊,一齊咗13年,下年結婚希望會幸福下去啦。

男爵府

我都係14歲一齊到依家9年

禁止訪問

子爵府

育兒性格勳章

14歲一齊,拍拖十年結婚,結婚四年半有小朋友,而家BB5個月

大宅

2018復活節勳章

13歲同我老公一齊,佢都係13歲,今年第7年喇,岩岩年頭結埋婚
2006.10.27 我地拍拖喇♥
2009.2.4 大少出世喇♥
2013.1.4 我們結婚了♥
2013.2.7 發現細b了♥
2013.10.13 二少出世了♥
一家四口開開心心幸幸福福♥

大宅

畀面勳章

我14歲識我老公拍拖,拍左15年結婚,一齊左共17年啦

男爵府

其實愛情長跑會唔會好悶架?

男爵府

回覆 MrsLiuxp 的帖子

我同你應該差唔多年紀,好替你開心呢!

複式洋房

15歲一起,走過2x年了

男爵府

回覆 Purple0928 的帖子

哇!真係好犀利!

大宅

14歲一齊,結婚8年,而家19年,婚後感覺好過拍拖

:-)

大宅

17歲拍拖,24歲結婚,由拍拖到而家一齊22年了。愈來愈好感情!

民房

17歲今年10週年

複式洋房

好耐無數過我地一齊幾耐喇,睇到 le 個 post 突然數返,原來我地都經歴左好多個年頭喇!唔知講出黎大家信唔信,我同c6小學5年班已經拍拖,我地5年班識,上學期就狗咬狗骨咁,下學期唔知點角就拍起拖上黎,當時緊係覺得自己好似大人咁,係講認真嫁,但係大人眼中緊係覺得我地玩埋啲好幼稚既遊戲,但我結左婚之後,返娘家執野,都搵到幾封低能情信,出自兩個小學生。
中學分開左學校,大家都去左唔同地方讀書,但一直有keep住聯絡,有傾近況,亦各自有其他戀情,但唔知咩原因中三果年我地又一齊返,18開始打後差不多8年我地都係同一間公司做野,19歲開始同居,24歲結婚,以家28歲,有個兩歲幾既仔。
我自己從睇一次段文字,感覺好平淡,好悶,我人生有2/3時間係面對面對住le個無血緣既人,自我工作之後,我對住le個人既時間係追過我對住我阿媽既時間,但我回望我地既過去其實一啲都唔平淡,唔平坦,亦有無數經歷同考驗。
但直到目前為止,我地仍然每晚都傾一輪計先訓,一有閒置時間就打比對方,見到咩都即刻影底,whatsapp send 比對方。
熱戀感覺當然無左啦!我唔知我地咁樣係一種習慣定咩,因為我地又未至於好姻愛,有時都會反面,鬧交,但好快就無野,有時唸,其實係咪上天一早安排左,早早就比我地相識,等佢可以煩小我一個?哈哈。
PS : 我地結婚當日,係我臨進場一刻,我自己一個坐係新娘房,聽住出面司儀既說話,突然有個姐妹攞左封野入黎比我,話係一個小學同學送比我,叫我以家拆,我心唸,送張咭姐,唔洗咁緊張嘛?於是我拆開,係一張6年班時候既紀念冊,係我c6當年寫比我同學既一張紀念冊,後面夢想果欄佢寫住:希望可以娶xxx做我老婆。xxx係我@@ 我睇完即喊到豬標咁,今日既情景原來係你既夢想,從來無唸過原來會有人(除左阿爸阿媽)咁重視我。

manmanyau    發表於 13-7-25 23:52
flora_l    發表於 13-7-24 11:46

大宅

我十六識我老公,我現在三十七歲,無小朋友.現在感情一池死水

子爵府

我識幾個中一拍到結左婚

別墅

引用:好耐無數過我地一齊幾耐喇,睇到+le+個+pos

原帖由 hotingbb 於 13-07-23 發表
好耐無數過我地一齊幾耐喇,睇到 le 個 post 突然數返,原來我地都經歴左好多個年頭喇!唔知講出黎大家信唔 ...
好感動呀

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:好耐無數過我地一齊幾耐喇,睇到+le+個+pos

原帖由 hotingbb 於 13-07-23 發表
好耐無數過我地一齊幾耐喇,睇到 le 個 post 突然數返,原來我地都經歴左好多個年頭喇!唔知講出黎大家信唔 ...
緣份天注定

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

首頁

尾頁

跳至