美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

alqvimia

any comments? any good products of this brand? I would like to try....

Thanks very much!

男爵府

Re: alqvimia

Body Sculptor Oil is very good , must buy item 用左一星期已開始見效, 肚腩收細左。

Shape Reducer Body Elixir - 呢隻我搽係大脾內則, 可以減到 size, 佢係可以去水腫的, 搽完呢隻, 會密左去小便, sales 話係幫助排水, 大脾會 slimm d 。

White Light - 呢隻係搽面, 均勻面色, 美白同埋瘦面作用。

Orange Blossom Water - 可以當 toner 用, 有鎮靜, 退紅, 舒緩作用。

Eye contour Beauty Extract - 呢隻係眼部精華素, 可以減幼紋, 收緊眼肚作用。

以上幾隻我用緊, 好好用, 值得試下。

複式洋房

我用緊以下products:

1. 橙花花水,可舒緩不穩定肌。

2. Rose Hip Oil都好正,可以做moisturizer,或者當做mask / massage都得。

3. 專for女性用的oil,吾記得個名 。可平衡荷爾蒙,穩定情緒,煥發女性魅力等

複式洋房

Thank you very much for all your info!

The info is very useful and I will go to CWB tonight so will go to have a look!

If you hv any other comments. Please advice too.

Thanks again!

男爵府

yiuyiumami,

如果你想買野, 最好一次過買夠 $2500, 可以即時join vip, 及可以即時減到 8%, 都成 $200架。如果你想 try 下先, 就唔好買咁多野住, 買一樣野先, 試下岩唔岩用, 下次先唸 join vip, 因為用用下呢個牌子, 好容易過到 $2500, 但如果分開買, 就要 $4000才可以 join vip, 你要唸定先至行入去。

大宅

I used Body Sculptor Oil & Shape Reducer Body Elixir few years ago.
No use to me. Not everybody has the same result.
You have to follow the msg method.

wksin 寫道:
Body Sculptor Oil is very good , must buy item 用左一星期已開始見效, 肚腩收細左。

Shape Reducer Body Elixir - 呢隻我搽係大脾內則, 可以減到 size, 佢係可以去水腫的, 搽完呢隻, 會密左去小便, sales 話係幫助排水, 大脾會 slimm d 。

White Light - 呢隻係搽面, 均勻面色, 美白同埋瘦面作用。

Orange Blossom Water - 可以當 toner 用, 有鎮靜, 退紅, 舒緩作用。

Eye contour Beauty Extract - 呢隻係眼部精華素, 可以減幼紋, 收緊眼肚作用。

大宅

hi wksin,

can you tell me how much is the Body Sculptor Oil and the whitelight? and where can I buy them? thanks!

wksin 寫道:

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

bbfamily,

Body Sculptor $598/150ml, White Light $695/30ml.

以下係佢d shop 既資料, 所有shop 都有佢d 產品賣架 :

Urban Spa: Shop 202-203, Causeway Bay Plaza 1, Causeway Bay.
Tel: 2577 2333
Treatment Center: ~ Shop 207, Hang Lung Center, Causeway Bay.
Tel: 2577 2199
~ G34, Telford Garden Phase 1, Kowloon Bay.
Tel: 2243 3337

wksin

男爵府

魚生,

係呀, 有兩隻, 一隻係 for volume, 另一隻係for firm的, 我用緊佢地比的sample, 用左幾日開始覺得有脹的感覺, 好似生完bb谷奶咁,可能係開始有功效。

魚生 寫道:
請問係咪有隻油要黎按摩胸部嫁?

伯爵府

我係p.vip,買嘢有八五折,有興趣可以pm我。

複式洋房

wksin,

Thanks for all your advice!

I've bought Body Sculptor Oil, Bust Volume Oil, Eye Contour Beauty Extract & Whitening Extract finally.

wksin 寫道:
yiuyiumami,

如果你想買野, 最好一次過買夠 $2500, 可以即時join vip, 及可以即時減到 8%, 都成 $200架。如果你想 try 下先, 就唔好買咁多野住, 買一樣野先, 試下岩唔岩用, 下次先唸 join vip, 因為用用下呢個牌子, 好容易過到 $2500, 但如果分開買, 就要 $4000才可以 join vip, 你要唸定先至行入去。

大宅

alqvimia, 請問是什麼國家做呢 ?? made in ??

伯爵府

Alqvimia係西班牙品牌,但佢d香薰油則是採自唔同國家,例如rose就採自保加利亞…即是alqvimia會選取某些國家最盛產的花朵作原料去製香薰油;

有些香薰公司則會自己搵個地方種唔同品種的花去製香薰油,不過因唔同國家的土壤不同,故即使同樣係保加利亞rose但效果卻不同。

大宅

wksin,

thanks for your information!

wksin 寫道:
bbfamily,

Body Sculptor $598/150ml, White Light $695/30ml.

以下係佢d shop 既資料, 所有shop 都有佢d 產品賣架 :

Urban Spa: Shop 202-203, Causeway Bay Plaza 1, Causeway Bay.
Tel: 2577 2333
Treatment Center: ~ Shop 207, Hang Lung Center, Causeway Bay.
Tel: 2577 2199
~ G34, Telford Garden Phase 1, Kowloon Bay.
Tel: 2243 3337

wksin

男爵府

yiuyiumami,

你記得用body oil 既時候要按摩, 要起碼按5分鐘架, 效果至發揮到。

我都唸緊買唔買 bust volume oil, 依家用緊佢比既sample, 好似開始有效, 不過仲想睇耐d, 你用過之後, 記得上來報告下效果如何。

wksin

大宅

thank you very much for yr information.
is it good for sensitive face ??
what suggestion ?? thanks a lot

mabel7705 寫道:
Alqvimia係西班牙品牌,但佢d香薰油則是採自唔同國家,例如rose就採自保加利亞…即是alqvimia會選取某些國家最盛產的花朵作原料去製香薰油;

有些香薰公司則會自己搵個地方種唔同品種的花去製香薰油,不過因唔同國家的土壤不同,故即使同樣係保加利亞rose但效果卻不同。

伯爵府

佢地d產品都係天然,故都適合用。如驚佢地有一隻cream係for敏感skin的。

你可以去佢地舖頭問下睇下,佢地都nice唔hardsell的,仲可做埋個1min的陰陽test講自己適合用乜產品。

大宅

thank you . !!

複式洋房

wksin,

其實我本來想買firming果隻,但係個sales就recommend我先買呢隻;佢話佢哋通常都會提議d客搽兩個月bust volume oil,然後換轉搽firming;兩隻交替咁搽。但我未買firming呀,睇吓搽成點先再算。

再report啦。

wksin 寫道:
yiuyiumami,

你記得用body oil 既時候要按摩, 要起碼按5分鐘架, 效果至發揮到。

我都唸緊買唔買 bust volume oil, 依家用緊佢比既sample, 好似開始有效, 不過仲想睇耐d, 你用過之後, 記得上來報告下效果如何。

wksin

首頁

尾頁

跳至