自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

去大口環(根德)醫院唔知有冇地方泊車

唔知醫院本身有冇訪客泊位同埋幾錢個鍾呢?

如果醫院冇, 附近又有冇可泊車地方呢?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

Re: 去大口環(根德)醫院唔知有冇地方泊車

我聽過有patient是父母駕車去的,應該有位泊車的

打去醫院問下啦!d人都幾nice的!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

我囡囡之前都係去那裡覆診,次次都自己駛車去,入面有停車場泊車,是鍾計;另外,我想提醒你若你地係第一次到大口環見醫生的話,小朋友係要提供正本出世紙.....我前年第一次去那裡登記時,坐在最近入口的登記處,有個over40yrs o既男人坐在入面,當他叫我比出世紙給他登記時,因那窗口很小,而我要求他隔著窗口看時,他竟然說要親手接觸驗真假 ,因我一直都很珍藏囡囡張出世紙,故我要求他開門取入去,但他竟然很不客氣罵我"個個都咁要求,我咪好唔得閒!",根著不出聲一手從窗口那個盤扯了張出世紙入去,(因當時我正平放在窗口那個盤上面)不夠幾秒,他好像特登將我張出世紙卷幾下,仲揸巢放在盤上,我當時好嬲,我正想罵他,他竟然立即close window行開,(事實上那個窗口我去親都係最清閒,完全未見過有超過一個人排隊)我立即行到另一個登記處投訴,那邊有幾位護士做登記的,我告知事情後其中一位護士同我說他是要應我要求可以開門取我的出世紙,而且亦可以隔著窗口看,因到護士登記處亦會再看我的出世紙,我真係好嬲,第二日已去信投訴了;我唔知那個衰人仲有冇o係度,但依我經歷希望可以留意下啦

子爵府

Thanks a lot for all your info. and advices!

bbsum, 我今次係第二次去啦, 不過我上次去都冇攞出世紙。有時哩啲公型機構嘅人係麻煩啲
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大口環d人都幾唔user friendly架! 我個社工朋友warn左我, 而家真係感受到
我仔仔去做檢查, 7號上晝(由銅鑼灣搭van仔去, 坐足一個鐘, 回程我已經頂唔順, 搭的士), 點知睇完姑娘就約12號下晝又再去check耳仔 (我個仔無special need要check耳, 初步檢查亦無發現耳仔有問題, 如果早知anyway都要check, 點解唔一早約埋同一日? 政府野就係咁衰!)
12號都未到, 姑娘又call話14號又要去......哎, 真係無晒野講, 姑娘仲話, 好快架咋, 半個鐘攪掂架喇.......弊在攪到我由柴灣搭的士入, 遊暈半個香港島, 一程用左百五蚊呢

好在d醫生姑娘態度都ok.........

首頁

尾頁

跳至